3 enkle On-site SEO råd når du skal lave hjemmeside

Den digitale markedsføring oplever en utrolig vækst. Danskerne brugte i 2015 over 90. milliarder kroner på E-handel. En udvikling på 120% set over de sidste 6 år, vidner om en udvikling, der forventes at fortsætte mange år endnu. Her kommer 3 enkle råd, der er værd at tænke over, hvis man går og leger med tanken om, at lave en hjemmeside eller webshop.

Sådan vælges det perfekte domæne

Det er vigtigt at finde ud af, hvilken slags hjemmeside man ønsker at opbygge, inden man vælger hvilket system, hjemmesiden skal laves i. Der er nemlig stor forskel på, hvad de forskellige systemer er gode til hver i sær.

Er man interesseret i at lave en webshop, med en helt masse produkter, er det nemlig vigtigt for egen skyld, at vælge et system, der er brugervenligt og byder på muligheder, inden for netop dette område.

CMS systemet Magento, er et oplagt system, hvis man er interesseret i at lave en stor webshop, da man med dette system har mulighed for, at konfigurerer produkterne bedre end i andre systemer.

Går tankerne på at lave en blog eller informationsside, er WordPress et utroligt brugervenligt CMS system, at lave hjemmesiden i. Der findes utrolig mange plug-ins, der kan være med til at gøre WordPress siden utroligt kreativ og iøjnefaldende.

Det er muligt, at læse meget mere om WordPress og andre domæner her

Billedoptimering for webshops

SEO handler i bund og grund, om at positioneres højest muligt i Googles søgeresultater. Det er derfor vigtigt, at gøre Google opmærksom på websitet, efter de præmisser google stiller.

Google kan godt læse tekst, og kan derfor godt finde rundt i indholdet på siden. På den måde kan der benyttes Keywords, som på den måde gør Google opmærksom på, hvad der ønskes at blive ”ranket” på i søgeresultaterne.

Men Google kan ikke læse billeder, og kan derfor ikke se, hvad der er på de billeder der indsættes på hjemmesiden. Hvis man har en Webshop, handler det om utrolig mange billeder, og det er derfor utrolig effektivt, hvis man indsætter ALT-tekster på hvert billede.

ALT-teksten – eller Alternate tekst er en tekst der indsættes i et felt under det billede, der ønskes at blive sat ind på hjemmesiden.

Andpants.dk er en webshop, med utroligt mange billeder af deres lækre tøjprodukter. Der findes lækre tøjprodukter til både mænd og kvinder, og det er derfor vigtigt, at sætte denne ALT tekst ind for gøre Google – og de blinde opmærksom på dette.

Eksempel: Andpants.dk – sort bluse fra Samsøe&Samsøe til den moderne kvinde

ALT-teksten er nem at sætte ind, og bør gøres på alle billeder, der sættes ind på hjemmesiden, for derved at effektiviserer bedst muligt overfor Google, og de brugerne der måtte benytte det.

Brugervenlighed

Brugervenligheden på hjemmesiden er både til for brugeren, og af hensyn til Google.
Begge er med til at styrke hjemmesiden positionering i Googles søgeresultater, og det er derfor utroligt vigtigt, at tænke over brugervenligheden på siden.

Googles algoritme lægge mærke til, hvor lang tid brugerne er på hjemmesiden. Tiden der bliver brugt på hjemmesiden, fortæller Google hvor ægte og værdifuldt indholdet på hjemmesiden er, og positionerer efter dette.

Brugerne falder hurtigt fra og finder en alternativ i søgeresultaterne, hvis hjemmesiden er svært at finde rundt i. Dette er en skidt ting, og skader chancerne for at toppe Google søgeresultat liste.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *