Annoncer på FB med dine affiliate links

Affiliate marketing handler om at skabe salg, der ikke ville være opstået uden affiliaten. Mange danske affiliates griber dette an ved at lave et website og lave SEO (søgemaskineoptimering) på dette med henblik på at ranke højt og derved få besøgende. Men der findes også andre metoder.

En af de knap så anvendte metoder for manges vedkommende er annoncering på Facebook. En del partnerprogrammer accepterer, at man bruger ens affiliate links direkte inde på Facebook – trykker en bruger på annoncen ryger de via dit affiliate link direkte ind på den ønskede webshop. De skal altså ikke først forbi din side, som det er tilfældet, hvis du får din trafik som organiske besøgende fra Google.

Og hvorfor gør de danske webshops så ikke dette selv?

For manges vedkommende er det fordi de blot ikke har taget sig tid til at lære Facebooks annonceringssystem at kende og derfor ikke ved, hvordan de skal gå i gang. Og de er allerede tilpas opslugte i den almindelige drift af webshoppen til, at de heller ikke lige kommer igang foreløbigt.

For andres vedkommende handler det om, at de har prøvet, men har haft svært ved at tjene penge på Facebook.

På Facebook får man annoncer serveret i selve ens nyhedsstrøm og til højre i form af mere almindelige annoncer. De er ikke lige så synlige som Google har held med at lave deres. Men Facebooks største problem er et andet.

Læs: Her skal du ikke starte som affiliate

Dem, der bruger Facebook, er ikke købsmindede til at starte med. De stener bare rundt for sjov og chatter med deres venner. Dem, der til gengæld googler efter en given genstand vil meget gerne ud at købe denne genstand og man får derved mere målrettet trafik.

Personer fra Facebook skal man nærmest ind og overbevise om, at de skal købe ens vare, mens mange af dem, der søger på Google allerede har taget beslutningen.

Derfor er det også nemmere at konvertere AdWords-trafikken.

Til gengæld koster Facebook færre kroner per klik på deres annoncer og det er muligt at målrette dem endnu mere præcist, end Google giver adgang til. Med Facebook kan du vælge køn, alder og interesser – Google tillader “blot” at redigere hvor i landet, din annonce bliver set.

Et eksempel på en webshop, der tillader dig at bruge Facebook-annoncering, er Helsebixen, der kører på Partner-Ads. Du kan altså tage dit link til Helsebixen og forsøge at lave en god annonce på Facebook – og hvis du er heldig tjener du altså også penge på det.

Der er flere annoncører, der tillader Facebook-annoncering end AdWords-annoncering med direkte affiliate link. Som eksempel tillader Helsebixen ej heller at bruge dit affiliate link i AdWords.

partnerads og helsebixen

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *