Authortag på Google

Du kan tjene penge på nettet med søgemaskineoptimering

Ligesom de fleste andre indlæg her på siden, henvender dette sig nok mest til dig, der er relativt ny, når det kommer til online marketing, at tjene penge på nettet og søgemaskineoptimering. I dette indlæg skal vi tage et grundigere kig på, hvad søgemaskineoptimering er og hvordan du kan bruge det til at tjene flere penge på din hjemmeside.

SEO 2012

 

Der er sket store ændringer på området på det sidste år. Google har udrullet en række opdateringer, som har gjort spillet sværere. Senest fik vi den såkaldte pingvin i foråret, hvor mange websites over hele verden mistede alle besøgende fra Google over natten. For både Pengeweb og resten af mine hjemmesider skete det modsatte – jeg strøg fremad på en række rigtig gode søgeord. Bl.a. røg Pengeweb.dk op som nummer 3 på søgetermen ‘tjen penge på nettet’.

Det gav selvfølgelig rigtig mange nye besøgende hver dag, hvilket resulterede i endnu flere konverteringer. Med konverteringer mener jeg naturligvis, at jeg modtager kommission, når nogen køber et webhotel gennem mit link til Web10 – det er ingen hemmelighed. Ligeledes får jeg også en sjat penge, når nogen tilmelder sig EuroAds og PartnerAds gennem mine links. Simpel affiliate marketing.

Med pingvin-opdateringen er der mange bud på, hvad man skal gøre og ikke gøre i forbindelse med linkbuilding. Personligt havde jeg et enkelt site, der er et såkaldt exact match domain, altså et domæne, hvor mit keyword er domænenavnet. Da pingvinen blev udrullet droppede jeg helt væk fra de første 10 sider på Google, hvor jeg før havde ligget #2 på mit keyword. Jeg foretog et par ændringer og dagen efter var jeg tilbage på min gamle placering.

Hvis jeg ikke havde haft nogen viden om søgemaskineoptimering, ville jeg ikke have reddet mit site og dermed min indtjening fra mine affiliate links. Derfor er det altså bare en god idé at lære de mest basale ting.

Et godt tip

Der er én meget simpel ting du kan gøre, hvis du gerne vil have mere opmærksomhed ude på Google (i det, der kaldes SERPs). Hvis du ikke allerede har en Google+ profil, så skal du med det samme ind og oprette dig. Både for at kunne lave dette lille trick, men også for at du ikke går glip af alt det fornuftige, der foregår på det sociale medie. Opret dig og følg mig: Kristoffer Føns.

Authortag på Google

Jeg går ud fra at du bruger WordPress til dit site og her er en guide til at få dit ansigt på Google, det såkaldte authorship:

  • Gå ind i Editor i din WordPress og derefter ind under header.php
  • Lige under <head> skal du indsætte dette:
  • <link rel=”author” href=”https://plus.google.com/112372424293297813812/posts”/> (du skal selvfølgelig bruge din egen URL:)
  • Find din Google+ url (det er den, der kommer frem, når du klikker dig ind under ‘Profil’ og indsæt den i stedet for min.
  • Opret et link til dit site under ‘Bidragsyder til’ på Google+.
  • Vent til dit fjæs kommer på Google! 🙂

Hvis du vil have professionel hjælp til søgemaskineoptimering, vil jeg anbefale NoZebra.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *