Eksempel: 2 forskellige typer affiliate sites

pengeI dagens indlæg går vi tilbage til det Pengeweb egentlig handler om – nemlig online indtjening og affiliate marketing. Guiden der findes på forsiden handler om, hvordan man tjener penge på en hjemmeside, men den er trods alt efterhånden 4 år gammel og meget er sket.

I dette indlæg vil jeg vise 2 forskellige typer af affiliate sites, der tjener penge i 2016.

Den klassiske

Den første hjemmeside vil jeg tillade mig at kalde ‘den klassiske’, da der (for at bruge et Michael Rasmussen udtryk) er tale om affiliate marketing “lige ud af skolegården“. Hjemmesiden er Test-Tørretumbler.dk – klik dig lige ind og tag et kig, så du kan være med på linjerne herunder.

Hjemmesiden er lavet med det formål at løse et problem for den søgende – nemlig at finde ud af, hvilken tørretumbler der er bedst i test. Man kan således både se anbefalede tørretumblere og få en rangering af diverse maskiner.

Et klassisk eksempel på et website, der tjener et formål og hjælper forbrugeren med at finde det rette køb. Der linkes naturligvis med affiliate link til f.eks. Whiteaway.

Da jeg begyndte med affiliate marketing i 2011 så denne type sites noget værre ud og dengang var der mange sites af svingene kvalitet, der ikke rigtig hjalp forbrugeren. Det synes jeg Test-Tørretumbler.dk gør, så den holder altså stadig her i 2016.

Den personlige

Lad mig nu være så u-dansk og fremhæve et af mine egne sites. Det er rejsebloggen Storbritannien.dk, som er en rejseguide til… Storbritannien 😀

Her har jeg eksempelvis en guide til, hvordan man kommer fra Luton til London (du kan bare Google det, så finder du min guide). Det er ganske enkelt en a-z guide til, hvordan man kommer fra lufthavnen og ind til sit hotel i London. Noget jeg har meget erfaring med og jeg skriver mine egne personlige betragtninger om, hvad der er smartest.

Samtidig får læserne links til køb af billetter til f.eks. bustransporten hjemmefra. Disse links er affiliate links, men det er læseren jo ligeglad med – guiden løser et konkret problem.

Alle er ganske enkelt glade. Denne type affiliate site tror jeg aldrig vil blive upopulær.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *