En vandalarm er en investering, der kan spare dig penge

De fleste husejere har mange bekymringer. Når man ejer et hus, kan der nemlig forekomme mange uforudsete udgifter, og især i store huse, hvor det kan være svært at afsikre og tjekke hele huset for læk og skader.

Derfor er en investering i en vandalarm en god investering for husejere. For vandskader og –læk er nemlig en af de mest bekostelige skader på et hus. Det er nemlig oftest umuligt at reparere vandskader, da de tit skal udskiftes, og det vil tit være den dyreste løsning.

Vandalarmer kan derfor erstatte en af bekymringerne ved at være husejere. Man skal dog sætte sig ind i markedet for vandalarmer før man køber en, da der er masser forskellige at vælge imellem og i mange forskellige prisklasser.

Prioritering

Man skal for eksempel gøre op med sig selv, om man vil prioritere at købe en vandalarm, der kan alarmere en på mobilen, eller have en mere simpel model, der fungerer som en røgalarm. Der findes også luksusudgaver af vandalarmer, der indeholder alle de funktioner, du kunne ønske dig, og de koster derfor også tilsvarende mere. Se mere her.

Der findes for eksempel en vandalarm, der kan registrere temperaturforskellen mellem luften og vandrørene. På denne måde kan disse alarmer registrere og der er læk fra rørene og om toiletter eller vandhaner løber. Denne slags vandalarm koster mellem 5-600 kr. Denne alarm kan dog først registrere lækket efter det har været i gang i 48 timer og virker altså ikke med det samme.

Der findes dog også vandalarmer, der registrerer læk med lasere. Her kan alarmen måle indenfor 30 minutter, om der er tale om læk. Her kan alarmen installeres således, at den kan slukke for vandet. Hvis alarmen skal kunne slukke for vandet, er det dog nødvendigt, at man får en autoriseret vvs-installatør til at montere alarmen. Disse alarmer koster fra 2.200 kr. og op efter, og derudover skal man betale for vvs-installationen.

Det er dog også muligt selv at holde øje med, om der lækkes vand nogle steder og det er helt gratis. I stedet for at undersøge huset manuelt, er det også muligt at holde øje på vandmåleren og derved holde øje med, om der lækkes vand et sted. 

Tænk dig om og spar penge 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *