Er der stadigvæk penge at tjene på nettet?

Er der stadigvæk penge at tjene på nettet?
Det er en ganske relevant spørgsmål, hvor svaret er ja det er der men du skal ikke forvente at lave en million på en enkelt hjemmeside og det vil kræve meget arbejde af dig.

Når mange starter en hjemmeside eller blog op for at tjene penge for første gang, gør langt de fleste det på et helt forkert grundlag hvilket også betyder at de knækker nakken i løbet af kort tid og siden dermed forsvinder igen. Noget som kunne være undgået hvis man blot havde taget sig tiden til at sætte sig ind i hvad det kræver, hvilke konkurrenter der er inden for feltet, hvad forventer man at tjene og hvordan, hvor meget arbejde vil man lægge i det.

Men har man styr på disse ting, så kan der tjenes penge også store penge hvor du efter et par år kan leve af det hvis alt flasker sig for dine hjemmesider. Men du bør dog kun forvente at du vil få lidt ekstra til ferien, få betalt den ekstra ferie eller måske lidt ekstra til dagligdagen.
En ting er dog sikkert, dagene hvor du kunne starte et link katalog eller artikeldatabase hvorpå så blot læne sig tilbage for at høste reklameindtægterne er forlængst borte. Men det er der dog rigtig mange som endnu ikke helt har opdaget, hvilket også betyder at mange spilder deres tid med at skrive på disse sider. Det betyder dog ikke at man ikke skal bruge disse sider, for det skal man naturligvis gøre da det fremmer ens søgemaskineoptimering, dog må det aldrig blive en større del af ens søgemaskineoptimering.!

Men hvad er det så præcist du skal have afklaret først…

konkurrenter
Undersøg det felt du vil ind på og dine konkurrenter, det vil sige er feltet spækket med hjemmesider som køre og har et stort antal faste brugere og ikke mindst hvem er det som driver disse sider.
Hvis feltet er spækket med andre hjemmesider, så som a-kasse guides, webhotel guides og lignende sider. Så vil jeg ikke anbefale at det er her du starter med at lave hjemmesider, da du vil kæmpe imod webmastere som har været aktive i mange år. Find i stedet for et mindre felt hvor du skal konkurrerer imod mindre hjemmesider, eller sider som ikke er velholdt / opdateret. Dette vil hæve chancen for at du kommer godt i gang og vil du få en vis succes, men du vil også skabe erfaring med opbygning af hjemmesider / blogs, hvordan reklamerne skal placeres og det mest vigtige hvordan du laver søgemaskineoptimering.

Hvad kræver det af arbejde
Her er svaret ganske kort, det kræver rigtig meget arbejde i lang tid før du vil kunne se en indtjening hvis den vel og mærke kommer. Det betyder også at du i minimum de første 6 måneder skal arbejde til en timeløn, som får en kineserlønning til at ligne en direktørløn hos Mærsk.
Du skal hver dag lave søgemaskineoptimering på din hjemmeside, det vil sige skrive artikler, gæsteindlæg, skrive på forums, blogs, tilmelde links. Og der er ingen hurtig måde på at gøre det uden at det kommer tilbage og sparker dig i røven, det vil sige dine artikler, links og så videre er unikke du skal under ingen omstændigheder genbruge dine tekster. Da det som minimum gør at dine artikler og links fjernes og du har spildt din tid, men din hjemmeside kan i sidste ende også blive straffet af Google hvilket vil betyde at din hjemmeside intet er værd.!

Så vil du bruge den tid og lægge det arbejde i det, så gå blot i gang ellers lad være.

Hvad forventer man at tjene og hvordan
Som tidligere nævnt hvis du forventer at tjene en million i løbet af det første år, så lad mig have fornøjelsen af at sprænge den ballon for det sker ikke.!
Men har du et realistisk syn på det, hvor du forventer at kunne forsøde livet med lidt ekstra penge så læse blot videre. Inden du lancere din hjemmeside, bør du tage dig tiden til at checke dine konkurrenter ud, se hvilken type reklamer de bruger da valget af den rigtige type reklame kan betyde flere tusind kroner på årsbasis.
Er brugerne til Adsense eller affiliate reklamer, hvor villige er de til at klikke på reklamerne, da det kan afgøre om det skal være det ene eller det andet.
Nogle felter har en klik procent på 3 til 5 % måske endda mere, andre her en klik procent på under 1% her er det så endnu mere vigtigt at det er den rette type reklame på hjemmesiden.

Eksempler på hjemmesider hvor affiliate reklamer er den rette type, er alle de guide sider så som sider der omhandler webhotel priser, a-kasser, fagforeninger. Det vil sige hjemmesider hvor formålet med siden er at få brugeren til at lave et køb af en eller anden type, her vil du tjene mest med affiliate reklamer.

Eksempler på hjemmesider hvor Adsense er den rette type reklamer, kan være sider med valutakurser, valutaomregner, opskrifter, tips og tricks, bmi beregner, forums, blogs med andre ord sider hvor der leveres en service til brugeren og hvor brugeren ikke kan købe en vare.
Og som tiden går bliver Google mere og mere dygtig til at vise relevante reklamer for dine brugere, hvilket også giver hyppigere kliks på dine reklamer.

Du bør også prøve dig frem om det skal være tekst, flash eller billede reklamer som skal vises. Noget som har indflydelse på hvad du får pr. klik hvis Adsense, men også på om brugerne klikker eller ej.

Så en hjemmeside er ikke bare noget man lige starter op og tjener mange penge på, det er hårdt arbejde!

Håber denne artikel har svaret på nogle af de spørgsmål du måtte have, hvis det er første gang du skal have en hjemmeside men også hvis du blot er nysgerrig på hvad det kræver at have en hjemmeside.
Selv om jeg selv har haft hjemmesider i mange år, laver jeg stadigvæk samme øvelse hver gang jeg tænker på at starte en ny hjemmeside op inden for et nyt felt. Det har da også fået mig til flere gange at skrotte en ide, da arbejdet var for stort eller indtjeningsmuligheden var for lille.

6 thoughts on “Er der stadigvæk penge at tjene på nettet?

 1. Ruben

  Tak for indlægget. Min erfaring er også at det er blevet noget vanskeligere at tjene penge på nettet end det var for 2-3 år siden. Jeg har haft en god passiv indtægt i et par år, men den er stille og rolig blevet udhulet. Det viser også at ideen om passiv indtægt ikke holder, selv ikke på nettet. Teknologien forandrer sig og man er nødt til at følge med hvis man vil blive i spillet.

  Reply
  1. Jimmy Post author

   Nej der er ingen tvivl om at det er blevet svært at holde den samme passive indkomst som det har været, jeg kæmper stadigvæk med at komme op på det normale efter Google ændrede deres algoritme i oktober sidste år.
   Er godt ved at være der men ikke helt. det samme billede ser jeg med mange andre sider også.

   Og Googles sidste nye påfund med reklamer over indholdet, skal helt sikkert nok endnu en gang rører godt rundt i gryden.
   Så du har helt ret i at man skal følge med ellers ryger man ud, det har da også fået mig til at overveje om jeg skal skære ned på antallet af sider jeg har kørende netop for at kunne følge med.

   Reply
 2. Jesper

  Jeg er fuldstændig enig. Det tager tid, men det kan lade sig gøre. Jeg vil mene at det gælder om at finde en niche som mange søger på. Hvis man så ovenikøbet kan bruge det søgeord i sin URL samt skaber en masse backlinks, er man nået langt.

  Reply
 3. Alexander Larsen

  Godt indlæg! Jeg er fuldkommen enig, folk tror ofte de kan blive millionære på 0,5 første gang de hører om AdSense og/eller affiliate.

  Også er det jo klart man går død, når man opdager at trafikken ikke kommer af sig selv.

  – Alexander Larsen

  Reply
 4. Casper Jensen

  Fantastisk godt indlæg, og jeg er enig med dig, Jimmy. Det kan sagtens lade sig gøre at tjene penge på nettet, men selvfølgelig bliver det sikkert sværere at finde nicher i fremtiden, da det er mange flere der får øjnene op for dette.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *