Find det bedste køleskab med energimærkning

Jeg skal i næste måned flytte ind i min nye lejlighed, der forhåbentlig bliver mit hjem de næste mange år. Desværre har den tidligere ejer valgt at tage sit køleskab med sig, og da jeg ikke ejer et, er jeg nødt til at købe et.

Til gengæld har jeg så overvejet om jeg skal gå all inn og købe mit drømmekøleskab; nemlig det i retrodesign fra Smeg. Jeg har altid synes de lavede de flotteste køleskabe, og jeg er en sucker for retrostilen.

For at finde frem til det billigste køleskab, har jeg benyttet mig af hjemmesiden hvidevarerpriser.dk, der viser de bedste priser på den hvidevare du søger på iblandt flere forskellige forhandlere.

Indrømmet er køleskabet nok en del dyrere end jeg havde regnet med – et stort køleskab med seperat fryselåge koster i omegnen af 15.000 kr, men hvis man er på udkig efter et lille køleskab, er de til at betale og ligger omkring 5.000 kr. Man kan endda få en virkelig fed model med Union Jack på hele forsiden, men jeg tror nu det bliver for spraglet i længden til mig.

Jeg har også undersøgt hvad andre køleskabe koster, og de er altså en del billigere. Jeg har fundet et med fryselåge fra Scandomestic til omkring 2000 kr, hvilket er mange penge at spare i forhold til køleskabet fra Smeg. For de samme penge kunne jeg også få et vinkøleskab og stadig have 1.000 kr tilbage.

En af de vigtigeste ting, når man skal vælge køleskab er, at kigge på energimærkningen. Energimærkningen ligger typisk fra A til A+++, og hvis den er under, er det virkelig ikke en energivenlig maskine. Man skal dog være opmærksom på, at mærkningen kun indikerer, hvor meget strøm maskinen bruger.

Energistyrelsen anbefaler, at man går efter A++ eller A+++, og styrelsen oplyser desuden også, at køleskab med mærkningen A++ koster 290 kr om året i energi mens en med A+++ mærkning kun koster 145 kr. Derfor kan det altså godt betale sig at købe en maskine, der er lidt dyrere, hvis det har et bedre energimærke – og så skåner man også miljøet mest muligt.

Derudover viser mærkningen også, hvor meget kapacitet køleskabet har, hvor højt et støjniveau den ligger på, og hvor stor en fryserkapacitet den har.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *