Skal jeg vælge et forbrugs- eller kviklån?

pengeFor mange bliver det nødvendigt at låne penge på et tidspunkt i løbet af livet. Det kan være alt lige fra indskud til en lejlighed til betaling af studiebøger eller en udvidelse af huset. Mange bliver skræmt, når de skal låne penge for tænk nu, hvis de bliver snydt eller ikke kan betale dem tilbage igen.

Her i artiklen hjælper vi dig med gode råd til at finde det rigtige lån for dig, så du kan gå i seng med ro i sindet, og har du lyst, kan du klikke her og læse endnu mere om, hvordan lån er sat sammen, samt hvordan de forskellige lån er bygget op.

Hvilket lån har du brug for?

Folk står i kø for at tilbyde dig et lån. Derfor kan det virke uoverskueligt med så mange muligheder. For at indskrænke dine muligheder bør du finde ud af, hvilket lån du har brug for. Oftest kan det kortes ned til forbrugslån og kviklån.

Kviklån:

Et kviklån er et lån, hvor du har brug for penge lige nu og her. Det er mindre lån, og du afbetaler efter 15-60 dage. Et kviklån er til et hurtigt forbrug og har en nem ansøgningsproces, hvor du har pengene inden for få dage. Du er dertil heller ikke tvunget til at forklare, hvad pengene skal bruges til.

Forbrugslån:

Et forbrugslån kan tages både i banken og online. Et forbrugslån kategoriseres som et større lån med et fast månedligt afdrag. Det foregår altså over en længere periode i modsætning til kviklånet. Banken vil i langt de fleste tilfælde vide, hvad pengene skal bruges til. Tit lånes der til faste ting som et hus eller en bil. Det er ikke forbrugslån med decideret bil- og huslån. Ved et forbrugslån vil banken have en form for sikkerhed for, at du kan betale pengene tilbage.

Vær opmærksom på ÅOP ved forbrugslån

Har du brug for et kviklån, er det ret ligetil. Der er nemme ansøgningsmuligheder og hurtig tilbagebetaling. Det er med andre ord en mulighed for at booste din økonomi.

Har du derimod brug for et forbrugslån, bør du være opmærksom på et par ting. En af dem er ÅOP, som vi her vil gennemgå på en nem og forståelig måde.

ÅOP står for årlig omkostning i procent. Det betyder, at ÅOP viser, hvor dyrt dit lån reelt bliver om året. Det er din mulighed for at finde det billigste lån for dig. Fordi det er langt fra altid, at lånet med den billigste rente faktisk også er billigt. Skjulte udgifter som gebyrer og afgifter kan forekomme, men ÅOP viser, hvor dyrt dit lån egentlig er. Kig derfor aldrig kun på renten.

Du er nu forhåbentligt lidt klogere på et par af de lånemuligheder, du har. Og husk – hvis der er noget, der lyder for godt til at være sandt, så er det det nok også. Held og lykke med dit lån.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *