Forbrugslån

Forbrugslån er en stor fællesbetegnelse for lån hvor man ikke stiller sikkerhed og der ikke bliver stillet spørgsmål. Så er det ligemeget om de er optaget igennem en sms, på nettet eller hvor det ellers kunne være. Du kan i princippet også bruge dem på at købe en bil eller et hus, men det vil nok være billigere med andre lånetyper her.

I princippet kunne du altså låne 250.000 her og give dem til narkopusheren på hjørnet. Hvis du altså bliver godkendt. Beløbene der kan lånes er imellem 1.000 og 300.000 kr. Og varierer utroligt meget. Det eneste du kan være sikker på er dog at du ikke må være registeret i RKI, det er simpelthen no go for alle låneudbydere og sådan er markedet desværre bare.

Ellers har de forskellig minimum alder, lige fra 18 til 25 år og ved de fleste kan du låne som en person, men nogle få skal du dog være 2 for at kunne optage et lån. Forbrugslån kan du ofte spotte i butikker som tilbyder rentefri eller måske ligefrem rente og afdragsfri. Den første kan stadig være dyr, her har de skjult renterne ved hjælp af høje gebyrer. Den sidste er god nok, her betaler butikken faktisk lidt for at du får lov til at købe på afbetaling og denne form finder du oftest ved ting med høj avance som møbler, tøj o.lign.

Hvis butikken ikke tilbyder sådan en løsning er det typisk noget dyre at låne pengene, men det er muligt hvis du f.eks. bruger et SMS lån

For at få et lån skal du altid sende en ansøgning. Derefter vurderes det på kort tid (ofte automatisk, men nogle gange manuelt) om du kan få lov til at tage lånet eller ej. Men et forbrugslån er aldrig villigt, kun hvis du ser skiltet rente og afdragsfrit. Ellers så vil firmaet du optager lånet ved tage en høj rente, de ved nemlig at pengene som ofte vil blive ”brugt” og ikke investeret. Det giver derfor mindre sikkerhed for dem ift et bolig eller bil lån hvor de har sikkerhed i det der bliver lånt til.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *