Gode råd til at spare penge

Vi beskæftiger os primært med, hvordan man tjener penge på nettet – men det gyldne spareråd ’en krone sparet, er en krone tjent’ vil lægge grundlaget for denne artikel. Vi bringer nemlig gode råd til at lære at spare penge. 

Spar penge med budget

Vores første råd til at spare penge, er at lægge budget. Du har sikkert hørt det mange gange før, men det er også super effektivt. Det er den sikre måde til at fastholde et overblik over forbrug på. Det er vigtigt, at man fastsætter et realistisk budget ud fra indtægt og udgifter. Hvis man planlægger et for stramt budget, er det ikke realistisk, at man overholder det.

Gem kvitteringer

For at bevare overblikket, bør man gemme alle kvitteringer for alle køb, man foretager sig. Det gør sig også gældende ved små indkøb, som man oftest tænker ikke betyder noget. Selvom det er et lille beløb der går ad gangen til små indkøb, som for eksempel en pakke cigaretter, kan disse små beløb meget hurtigt løbe op i store beløb. Derfor skal man gemme kvitteringerne, så man har bevis for alle sine indkøb.

Hold dig ajour med forbruget

For at holde sig ajour med forbruget, kan man ideelt føre regnskab i en notesbog. Hver gang man har modtaget en ny kvittering, bør beløbet for denne skrives ned i notesbogen. Man bør have budgettet delt op i forskellige kategorier, hvor man så tilføjer det givne køb i den rette kategori. På denne måde kan man se, hvor mange penge man har tilbage i en hver kategori. Det kan være, man skal holde lidt igen med ’Diverse’ posten eller at man bør gå efter flere tilbud, når det kommer til ’Mad og drikke’. Denne notesbog vil hjælpe dig med at fastholde et solidt overblik. Ydermere bør budgettet bærer præg af en ’buffer’. Her lægger man penge til side til uforudsete udgifter, så man har i tilfælde af et givent uheld.
Herunder følger en video, som giver gode råd til budgettet.

På internettet

Vores andet sidste råd i forhold til at spare penge, er til når man handler online. Online har man nemlig muligheden for nemt at sammenligne forskellige produkter fra forskellige producenter. Det er sværere fysisk, da det kræver, man går fra producent til producent – eller kigger forskellige tilbudsaviser igennem. Derfor er internettet – i modsætning til dette – super nemt at sammenligne produkter og pris på. Det kan man både gøre manuelt, men man kan også få et digitalt værktøj til at gøre det for en. Det er det såkaldte ’Pricerunner’, hvor man blot søger sit produkt, som så bringer et hav af producenter med forskellige priser.
Her er det vigtigt at være opmærksom, hvilket land producenten holder til – da det kan medføre temmelig dyre gebyrer på ellers billige varer. Man bør altid være opmærksom på fragtprisen; hvis denne er høj, kan produktets lave pris være ligegyldig.

Vent til tilbud

Når der er et bestemt produkt, man gerne vil købe, skal man vurdere om købet kan vente. Haster købet ikke, er der nemlig penge at spare! Det handler blot om at være opmærksom. På bestemte tidspunkter af året, skruer mange forretninger deres priser meget i bund, hvorfor det er fornuftigt at vente til her med at købe. Det gør sig blandt andet gældende ved Black Friday – og i en længere periode til januarudsalg. Dette er blot et udsnit af tilbudsdage; hvis man sætter sig ind i dem, er der penge at spare på en helt masse produkter.

Vi håber, du kan bruge vores spare-råd, for ’en krone sparet, er en krone tjent’, som man siger. Det handler om at være opmærksom, både på sit forbrug, men også på produkter – hvorvidt de kommer på tilbud, som man netop kan vente på.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *