Google Adsense og skat

Her på Pengeweb skriver vi om at tjene penge på internettet – det gøres af de fleste med enten Google Adsense eller affiliate marketing.

Men hvordan er det lige med skat, Google Adsense og affiliate marketing? Skal du selv indrapportere det, eller bliver det gjort for dig, og hvor høj en skat skal der betales – og hvad sker der, hvis du “glemmer” at betale din skat?

Lad os tage punkterne et ad gangen.

Google Adsense

Google sender deres Adsense-betalinger som almindelige bankoverførsler. Du får pengene ind på din konto cirka 25 dage efter, at du har tjent dem. De 25 dage er til for at Google kan sikre sig, at du ikke har snydt dig til dine Adsense-indbetalinger. Det opdager de altid, så bare lad være med at forsøge at snyde.

Google sender pengene fra udlandet – typisk Irland, da Irland har en meget lav og fordelagtigt selskabsskat.

Du skal derfor selv stå for at indberette dine Adsense-indtjeninger. Dette sker på din årlige selvangivelse. Her skal du selv ind at skrive, at du har tjent så og så mange penge på Google Adsense.

Hvis du ikke på din selvangivelse indberetter dine Adsense-indtjeninger kommer du ikke til at betale skat af dem – men dette kan ikke anbefales. Vælger skat at gennemgå din selvangivelse vil du nemlig komme til at betale 100 % i bøde foruden hvad du skulle have betalt, og er der tale om et tilpas stort beløb, altså en tilpas grov sag, vil du også kunne få en decideret straffesag på halsen.

Affiliate marketing

Det samme gælder for affiliate marketing.

Dog er der et lille catch her.

Hvis du benytter dig af et dansk Partner-Netværk som fx Partner-Ads eller Tradedoubler vil du få udbetalt moms med dine udbetalinger. Det betyder, at du enten hvert kvartal (nye og små virksomheder) eller hvert halvår (større og ikke helt nye virksomheder) skal betale denne moms. Du skal indberette moms og betale den positive af slagsen.

Dette skal jeg i mit ApS gøre hvert kvartal. Det skulle jeg også med min tidligere enkeltmandsvirksomhed.

Derfor skal du ikke alene sidst på året angive din samlede indtjening på din selvangivelse, men du skal også enten to eller fire gange om året betale din moms. Du skal dog kun betale din moms og altså ikke skat fire gange om året.

Andet godt at vide

Med en enkeltmandsvirksomhed skal du udfylde en udvidet selvangivelse. Det er ikke særligt svært, og du behøver ikke hjælp fra en revisor eller lignende. Det tager cirka en halv times tid at udfylde den passende og betale pengene.

Vær dog opmærksom på de fradrag, du har ret til – overvej at investere i en bog om fradrag eller sørg som minimum for at læse rigtigt godt igennem, hvad du skal være opmærksom på.

Den almindelige indkomstskat i Danmark er p til 56.1 % – og så har vi et arbejdsmarkedsbidrag, der også skal betales. Vi har i Danmark klodens højeste skattetryk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *