Har du styr på økonomien ved dit bryllup?

Vi har tidligere, her på siden, beskæftiget os med økonomien omkring en skilsmisse.  I dette indlæg vil vi beskæftige os med noget som er en smule mere glædeligt at beskæftige sig med. Vi vil nemlig se på økonomien i forbindelse med at afholde et bryllup. Det er som de fleste ved langt fra billigt at holde et bryllup.

I løbet af fasen hvor brylluppet skal planlægges er der mange detaljer der skal styr på. For blot at nævne nogle af disse: Mad, indbydelser, lokation, transport, fotograf og naturligvis skal der også laves en ønskeseddel, hvis nu gæsterne skulle være så flinke at tage en bryllupsgave med.

Når man søger på nettet for at blive klogere på hvad man kan regne med at et bryllup kommer til at koste, så er der naturligvis mange og delte meninger omkring hvad man kan forvente sig. Indledningsvist kan I starte med at spørge jer selv om hvilket ambitionsniveau i har i forhold til brylluppet? Forventer i at der skal være det hele og alt skal være toppen af poppen? Eller tænker i mere at det skal være et bryllup som ikke skal koste en herregård? Derudover hjælper det også meget i forhold til at komme med et kvalificeret gæt på hvad brylluppet kommer til at koste, hvis I er klar over hvor mange gæster der skal med til brylluppet.

Altfordamerne.dk kan I læse en tredelt artikel omkring tre forskellige typer bryllupper, som har kostet mellem 18.600 kroner og 170.000 og hvor der har været alt fra 45-80 personer. Fælles for alle tre personers bryllup var, at brylluppet kom til at koste flere penge end brudeparret havde regnet med fra start. Det være sig uanset om brudeparret havde lagt et højt budget for hvad brylluppet måtte koste eller ej.

En god tommelfingerregel som går igen rundt omkring på nettet er at man som udgangspunkt kan regne med en pris på 1.000 kroner pr. gæst som er med til brylluppet alt inklusiv. Med denne tommelfingerregel skulle man sjælendt gå galt i byen.

Er I interesseret i at jeres bryllup ikke skal komme til at vælte jeres privatøkonomi så kan denne artikel fra Kristendom.dk hjælpe jer på vej. I artiklen er der 10 grundlæggende råd, som sikrer at jeres økonomi ikke bliver efterladt i ruiner efter brylluppet. De 10 råd er som følger:

  1. Kan det købes brugt? (f.eks. brudekjolen)
  2. Pynt bilen (Anvend egen bil frem for at betale dyrt for transport)
  3. Spar på vielsesringen (kan i leve uden en specieldesignet ring er der mange penge at spare)
  4. Køb årstidens blomster (Priserne på blomster svinger meget, vælg blomster fra årstiden og spar penge)
  5. Billigt er ikke lig dårligt (planlæg bryllupsfesten i god tid og se om ikke i kan få hjælp af venner og familie)
  6. Lav selv bryllupskagen
  7. Spar på musikken (kender I en der spiller musik? Måske i kan oprette en spilleliste på forhånd eller leje en jukebox)
  8. Lær brudevalsen i hjemmet i stedet for hos danselærer
  9. Gør tingene selv i stedet for at købe dem (f.eks. invitationer, bordkort, takkekort etc.)
  10. Find fotograf igennem netværk (en professionel fotograf er ofte en dyr løsning)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *