Her skal du IKKE starte som affiliate

Alt er ikke fryd og gammen – der er visse nicher, hvor du som nybegynder med meget stor sandsynlighed vil komme til kort. Dette indlæg er ikke lavet for at afskrække nogen fra at gå i gang med at lave hjemmesider og tjene penge, det vil jeg gerne slå fast. Det er ganske enkelt for at skitsere for dig, hvis du er ny i gamet, at der er områder, som det nok vil være spild af tid at give sig i kast med. 

Her skal du ikke starte en hjemmeside:

Børnetøjbørnetøj-nichen er en af dem, hvor der er mest konkurrence overhovedet. Den kan naturligvis bredes ud og gælde for ‘tøj generelt’, men jeg vil alligevel mene, at man godt kan være heldig og f.eks. lave et site om ‘langærmede t-shirts’ og så stadig tjene en god skilling. Men netop med søgeordet ‘børnetøj’ vil din tid være spildt. Hvis vi tager et kig på, hvilke websites, der ligger på side 1 på Google, kan vi se at det alle er store webshops. Det er med andre ord virksomheder, der har rigtig mange penge at smide i online markedsføring og SEO. Derfor vil du nok næppe komme til at få et ben til jorden her.

Lån: hvis jeg havde en hjemmeside, der rankede #1, når folk søgte efter ‘lån’ på Google, ville jeg være en meget rig mand – det tør jeg godt garantere. Det har jeg dog ikke og jeg har ikke i sinde at forsøge – det vil tage mig flere år og min tid er brugt bedre. Hvis du er helt grøn indenfor SEO, bør du også holde dig væk fra emnet. Dog kan der være muligheder på længere søgninger som f.eks. ‘lån penge som 18 årig’, men også her er der stor konkurrence.

Forsikring/a-kasser: i nicher, hvor der er mange penge involveret, er der også store kommissioner til hjemmeside-ejeren. Det er f.eks. meget normalt, at et lead i a-kasse-nichen giver over 500 kroner. Hvis man har et stort site om a-kasser, er der dermed mange penge at hente – det ved alle og derfor er konkurrencen voldsom.

Hvad så?

Nu har jeg være en negativ bandit hele indlægget igennem, så jeg må hellere komme med et par gode tips her til slut. For hvilken niche skal man egentlig starte i, når man vil tjene penge på nettet?

Det er et godt spørgsmål og der er forskellige svar afhængig af, hvem i den danske online marketing-sfære du spørger. Nogle mener, at du skal starte indenfor et emne, der interesserer dig og du har en speciel viden. Andre er ligeglade, da de mener, det skal være lysten til at tjene penge, der driver dig.

Det perfekte ville selvsagt være, hvis du finder en niche, hvor du har en speciel viden og samtidig kan tjene penge. Så forsøg at finde ud af det ved at skrive ned, hvad du interesserer dig for og tag så et kig i AdWords Keyword Tool og se, om der er basis for at starte en hjemmeside indenfor det emne.

Jeg kan afslutningsvis nævne, at mit seneste projekt om catering, tjener fine penge allerede – og jeg er altså ikke fuldstændig optaget af catering i dagligdagen.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *