Linkbuilding tips og tricks

Når der er kommet indhold på dit website, skal du begynde at tænke over, hvordan du skaffer backlinks. Backlinks er en essentiel del af din hjemmesides optimering til Google (<– link til en dygtig SEO-ekspert) og derfor er du nødt til at gøre noget aktivt for at få links.

Lad os starte med at bruge en kendt teminologi indenfor SEO-verdenen: et link til din hjemmeside er lidt ligesom en stemme på din hjemmeside. Det vil sige, at hvis du har en hjemmeside, der har 1000 indgående links fra forskellige hjemmesider, har din hjemmeside 1000 ‘stemmer’. Og naturligvis er en hjemmeside med mange stemmer (links) at foretrække set med Googles briller, hvorfor en hjemmeside med mange links vil opnå gode resultater på Google. Umiddelbart virker linkbuilding jo nemt nok.

Bedre linkbuilding

Det er nemt at skaffe links til ens website. Der findes voldsomt mange linkkataloger og artikeldatabaser, hvor man kan skrive artikler og få backlinks. Kvaliteten af disse links er dog også meget svingende – i og med, at alle har mulighed for at få et link fra et linkkatalog, bliver hvert enkelt links værdi også tværet ud.

Jeg vil derfor nøjes med at anbefale, at du tilmelder dit website til de 10-20 bedste danske linkkataloger, der har pagerank og generelt ser fornuftige ud. Et godt tip er også, at hvis dit keyword er ‘linkbuilding’, så skal du IKKE bruge ‘linkbuilding’ som ankertekst på disse linkkataloger. Din linkprofil skal være så naturlig som mulig, hvorfor du, fra disse mere eller mindre dårlige sites, bør nøjes med at bruge dit domænenavn. Det gør jeg i hvert fald og det går glimrende for mine sites.

Din linkbuilding bør nemlig ikke se alt for unaturlig ud. Google kan finde på at straffe et website, der har en unaturlig mængde backlinks. Det kunne f.eks. være, at der er for mange blogkommentarer med links til et website, for mange ens ankertekster (derfor bør du altid variere dem) eller du har været en bandit og brugt software til din linkbuilding. Husk altid at variere dine linkkilder og ankertekster – 1000 links fra 1000 forskellige websites tæller mere end 1000 links fra ét website, det giver næsten sig selv.

Hvor kan man få links?

Jeg har for nylig skrevet et indlæg på min egen firmahjemmeside, hvor jeg giver konkrete tips til steder, hvor du kan få rigtig stærke links nemt og hurtigt. Der er tale om links fra rigtig gode hjemmesider med høj pagerank og generelt god trust hos Google. Hvis du benytter denne liste, vil du uden tvivl kunne komme til at skaffe en god stak backlinks, der vil give værdi.

Klik her og se hele listen.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *