MyMonii – en lommepenge app til hele familien

App-markedet er præget af en lang række danske og internationale aktører, som har til formål at hjælpe os med at styre økonomien – og på sigt at gøre de traditionelle banker mindre væsentlig eller måske helt overflødige. Det er populære apps som f.eks. MobilePay, PayPal, Lunar Way og Spiir.

En mindre kendt spiller på det marked er MyMonii, som er en gratis danskproduceret app. Den er målrettet hele familien, men har primært fokus på at gøre det sjovt og let for børn og unge at blive klogere på penge.

pengeFolkene bag kalder den selv Danmarks bedste app til lommepenge og betaling. Efterhånden som samfundet i højere grad digitaliseres og kontanter er en sjældenhed, har de set et behov for at give de unge et sundt og realistisk forhold til både at tjene penge, spare op og bruge penge.

Det er ret godt set, da digitale penge kan være et meget diffust og uforståeligt begreb for børn og unge. De fleste varer og serviceydelser bliver jo i dag på magisk vis betalt med plastikkortet.

Tilsyneladende rammer MyMonii også direkte ned i et uopfyldt behov. Faktisk har flere end 45.000 danske familier allerede installeret MyMonii app’en.

Med app’en i hånden har du som den voksne – typiske som forælder – mulighed for at administrere, hvordan dit barn sparer op og bruger sine penge. MyMonii kan indstilles til at overføre et fast beløb i lommepenge til dit barn, som udløses ved at barnet f.eks. løser diverse opgaver i hjemmet.

Dit barn kan også følge den økonomiske udvikling og se hvor mange lommepenge, der er optjent. Desuden har barnet mulighed for at bruge app’en til betaling i butikker, såfremt forælderen vælger at tilknytte sit Dankort.

App’en kan i skrivende stund anvendes til betaling i flere end 20.000 fysiske butikker med funktionen MyMonii Pay. Men rolig nu! Du har som forælder fuld kontrol over, hvor mange penge ungerne bruger.

Desuden skulle der også være styr på sikkerheden. MyMonii samarbejder med Nets omkring sikring og hemmeligholdelse af kortoplysninger, betaling mv.

Som nævnt er app’en ganske gratis. Du kan hente den til Apple devices (iOS 9.0+) og Android (5.0+).

Måske er der med MyMonii håb for, at den danske ungdom kommer til at optage lidt færre kvivklån til skyhøje renter. Måske kommer de unge ligefrem til at spare op og undgår at skulle låne penge til ferien, Gucci tasken eller den nyeste gadget. Det må fremtiden vise.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *