På dykkerferie i Zanzibar

Endnu et indlæg fra en læser:

Det er næsten ligemeget om du er trænet dykker eller om du kun har snorklet et par gange I svømmehallen, så kan Zanzibar give dig en oplevelse for livet.

Mange fokuserer på de almindelige turistattraktioner I området, men overser helt det utrolige dyreliv der er lige under vandet. Det fantastiske klima betyder at du kan dykke hele året, men de bedste perioder er fra Oktober til starten af Februar hvor vejret er mest roligt. Det er også her der er bedst muligheder for at se den store djævlerokke som området er kendt for.

Antallet af dykkesteder er meget store, sigtbarheden er normalt omkring 30m og alt efter stedet er der plads til alle fra nybegyndere til erfarne.

Nogle af de mest populære rev er: Hunga, Nankivell, Mnemba atoll, Mwana wa mwana og leven bank.

Nogle af de fantastiske dyr du kan opleve er: Krokodille fisk, Moræne ål, napoleon fisk, havskilpadder, kirogfisk, tun, 4 og 8 armede blæksprutter, søpindsvin, hvadhaj, delfiner og søheste.

Og det man ikke skal glemme er de store koreller og fiskestimer

Der er altså en bred vifte af fisk du kan opleve, men et godt råd er at kontakte de lokale for at få udpeget de områder som passer til lige netop dit niveau.

Sidst jeg besøgte Zanzibar var jeg der nede I 14 dage sammen med kæresten på en lidt aktiv tur, vi var ude og besøge nogle af de nærliggende øer og se de gamle havskilpadder, på tur I regnskoven og se på aber og det store fugleliv, men det meste af tiden fik jeg til at gå med dykning. Det blev vidst til 4 dage ialt selvom kæresten egentligt helst bare så at jeg lå sammen med hende ved poolen.

Jeg dykker en del her hjemme, men det er en helt anden oplevelse at dykke I koralrev og selvom der kan være nok så mange flotte koralrev I akvarier der hjemme så er det aldrig det samme som når du dykker I et ægte levende koralrev. Der hvor de kommer tættest på er nok nærmere I tegnefilm som find Nemo o.lign. hvor man ser livet der er sådan et sted, det er helt fantastisk.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *