Så meget koster det at få programmeret en kalkulator

Jeg har benyttet mig af kalkulatorer til flere af mine websites. Pointen med dette er at lave et lidt bedre affiliatesite, at tiltrække nogle naturlige links og derved at tjene flere penge på mine affiliatesites.

Desværre er jeg ikke selv i stand til at kode disse kalkulatorer. Jeg har en enkelt opbygget i HTML, men ofte benytter de sig af jquery og javascript for at fungere optimalt, og her er jeg nødt til fuldstændigt at stå af.

Til formålet har jeg derfor en filipinsk programmør tilknyttet på freelancebasis. Denne har for nyligt sagt sit faste arbejde op, fordi der er tilpas meget at lave freelance. Processen for at få denne til at programmere en af mine kalkulatorer er som følger:

  1. Jeg skriver en mail til programmøren. Vedhæftet denne mail er et Word-dokument med et udkast til, hvordan kalkulatoren kan se ud lavet i Paint. Derudover er de eksakte formler for udregningen nedskrevet. Programmøren skal ikke udregne komplicerede danske skatteregler, men blot få det til at se ordentligt ud i et lækkert redskab.
  2. Programmøren siger tak for opgaven.
  3. Der går 3-4 dage og jeg får tilsendt en .zip-fil, hvor de nødvendige filer er.
  4. Jeg finder ud af, at jeg ikke kan finde ud af selv at uploade denne .zip-fil og beder derfor programmøren om dette.
  5. Programmøren uploader det hele og får det til at spille.
  6. Jeg har en velfungerende kalkulator.

Alt i alt koster ovenstående mig et par timers arbejde for at lave formlerne til beregningen og et udkast i Paint samt 4-500kr i løn til programmøren. Denne arbejder til 7-8 $ i timen og er ganske dygtig til sit arbejde, og derfor når det aldrig at blive særligt dyrt. For mine penge og min tid får jeg en funktion til mit affiliate site, der er med til at hive dette lige et trin over de fleste andre sites. Kvaliteten af sitet bliver højere. Jeg kan give brugeren rimeligt præcis hvad denne søger efter i stedet for blot at skrive om det.

2 eksempler på kalkulatorer

Begge kalkulatorer herunder er lavet af programmøren nævnt herunder for en samlet pris på under 500kr per styk.

  • SimpelEnergi.dk: Kalkulator til at beregne besparelse på at skifte fra oliefyr til fx solceller. Kalkulatoren tager udgangspunkt i prisen for opvarmning i et hjem med oliefyr og med solceller og ganger denne med en variabel alt efter hvor mange beboere, huset har. Der er ikke tale om verdens mest komplicerede eller præcise udregner, men den giver et godt billede og et incitament til at trykke på mine affiliatelinks, der formidler solcelleanlæg.
  • Boliglaan.nu: Et af de søgeord jeg går efter er “boliglån beregner”. For at give brugeren hvad denne søge efter, har jeg fået programmeret netop en boliglåns beregner. Denne estimerer hvor meget et lån koster i renter, ÅOP og samlet og er forhåbentligt lige præcis, hvad brugeren leder efter på sitet.

Jeg håber med disse kalkulatorer også med tiden at kunne tiltrække lidt naturlige links til mine sites fra folk, der enten synes der er tale om sjove kalkulatorer, eller som blot synes de er nyttige. Naturlige links er ofte de bedste af slagsen, da det er, ja, naturlige.

Hvis du ikke ved, hvor du skal begynde, kan du tjekke mine eksempler herover og ellers forsøge på oDesk.com eller Elance.com at finde en freelancer, der er i stand til at programmere for et lavt og fast beløb. Jeg tror, at kun de stærke og dygtige affiliate sites vil overleve i fremtiden fremfor de, der blot lever som unødvendigt mellemled mellem forbruger og virksomhed.

Derfor bruger jeg kalkulatorer. Det giver mine sites en eksistensberettigelse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *