Sådan bliver du digital nomade

At være digital nomade vil sige at rejse rundt i verden med en bærbar computer som dit primære instrument.

Du kan arbejde fra denne bærbare og ellers live hvor som helst i verden, så længe at du har en internetforbindelse.

Og hvor en internetforbindelse i Danmark koster fra et par hundrede kroner og op (se priser på bredbånd her), en kontorplads et par tusinde, mad flere tusinde kan disse ting erhvervs for tæt på ingenting i udlandet.

Vi har på Pengeweb.dk lavet en kort guide til, hvordan du selv bliver digital nomade. Formålet er, du kan se, hvor lidt, der skal til. For det er en livsstil de færreste ikke godt kunne tænke sig.

Hvad du skal bruge

Måske ikke det bedste sted at arbejde - men du KAN.

Måske ikke det bedste sted at arbejde – men du KAN.

Først og vigtigst af alt skal du have en computer.

En Macbook Air er et populært valg. Den koster omkring 6-8.000 kroner afhængigt af modellen, holder godt med strøm og er en behagelig rejsepartner.

Derudover skal du bruge en god telefon. Denne er din kontakt til omverdenen uden internet, og du skal bruge den til at danne hotspots rundt omkring i verden, hvor du ikke lige kan finde adgang til internet. En OnePlus One, iPhone 6 eller Nexus 5 er alle gode bud.

Og så skal du derudover bare bruge et pas, en rygsæk og noget tøj, du er glad for at gå rundt i. Så er du allerede godt kørende og i stand til nu at tage et arbejde hvor som helst i verden!

Liste over de bedste steder

nomad list

Nogle gange støder man på et simpelthen genialt lille site.

Et sådant site er Nomadlist.io, der har listet alle de bedste steder at være digital nomade i verden ud fra bl.a. pris og hvor godt internettet er.

Du kan altså her se en liste over, hvor du i fremtiden kan overveje at arbejde fra.

Chiang Mai i Thailand er nummer 1 på listen. Forfatteren af denne artikel har før arbejdet i Chiang Mai og kan kun anbefale stedet.

Men fra Danmark er der alligevel et stykke. Du skal regne med at bruge 13-14 timer i hvert fald på at komme fra København til Chiang Mai, og er du uheldig med din mellemlanding / mellemlandinger kan du godt tage lige en tand ekstra at komme dertil.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *