bogføring

Sådan holder jeg styr på regnskabet

bogføringSædvanligvis kigger vi udelukkende på, hvordan man kan opnå målet: at få en passiv indtægt ved hjælp af en hjemmeside. I dette indlæg går vi dog lidt videre og antager, at du rent faktisk har fået oprettet en eller flere hjemmesider og er kommet i gang med at tjene gode penge på nettet.

Der bliver brug for bogføring

Lad mig bruge mig selv som eksempel: hvis du har læst lidt med her på siden, ved du, at mit navn er Kristoffer og udover at jeg tjener penge på Google AdSense og affiliate marketing, så driver jeg også min eget lille firma. I dette firma har jeg haft lidt forskellige aktivitetet; jeg startede med at skrive artikler for andre affiliate-sites, webshops og virksomheder i al almindelighed. Senere har jeg også bygget WordPress-hjemmesider og hjulpet webshops og virksomheder med online markedsføring, hvilket jeg fortsat gør på daglig basis.

Køb hjælp til bogføring

Når der begynder at komme penge i kassen, skal der også holdes styr på regnskabet. Der er en masse forvirrende (synes jeg i hvert fald) regler, når det kommer til SKAT og moms. Det er en god idé at forsøge at sætte sig ind i dem, uanset hvor få eller mange penge på tjener online. Hvis du ikke selv vil stå for dit regnskab, anbefaler jeg at du får 3 tilbud på bogføring hos Agera, der er delvist ejet af iværksætterprotalen Amino, som jeg vist har anbefalet dig mange gange her på siden. Amino er startet af serieiværksætteren Martin Thorborg, som vi alle kan lære rigtig meget af, når det kommer til iværksætteri, vedholdenhed og livet generelt.

Andre muligheder?

Der er selvfølgelig også mange andre muligheder, når det kommer til at holde styr på regnskabet. Jeg har i lang tid selv stået for mit regnskab, da det før har været ganske enkelt at holde styr på. Jeg har udelukkende solgt timer til andre firmaer, købt lidt domæner og så var det egentlig det. Derfor har jeg fint kunne klare mig med et online regnskabsprogram, hvor jeg kunne oprette fakturaer og generelt holde styr på mit firmas økonomi. Jeg vil anbefale alle, der blot tjener et par tusind kroner om måneden på deres hjemmesider at købe sig adgang til den slags programmer, da der næppe er brug for den helt store hjælp på et så tidligt stadie.

Efterhånden som indtjeningen stiger, og det vil den gøre ved en effektiv indsats, så er der dog heller ingen tvivl om, at der vil blive brug for professionel bogføring. Det kan jeg selv mærke – jeg er nok nødt til at tage skridtet i den retning inden længe. Jeg har dog været glad for mit lille program (har brugt simpeltregnskab.dk) indtil videre, men nu er jeg ved at være i en klasse, hvor det giver bedst mening at lade en professionel klare sagerne for mig.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *