pengegris

Sådan kan du undgå at komme i luksusfælden

Der er flere og flere i hele verden som kommer i gæld. Det er faktisk nærmest unormalt i dag, hvis man er gældfri eller aldrig har optaget gæld. Derfor vil jeg i denne artikel sætte fokus på hvordan du kan spare penge uden at du kommer til at bemærke at du sidder hårdere spændt for i hverdagen.

Spar penge de faste udgifter

Hvert eneste år bør du gennemgå alle dine faste udgifter og se om der er nogle af dem der er vokset. Det kan være at du har fundet ud af at du slet ikke bruger den store tv pake og sagtens kan nedgradere den til en mindre pakke. Måske har du internet i sommerhuset men til gengæld aldrig bruger det når du er der. Måske har du haft nogle dyre forsikringer som  kan skæres væk eller sættes ned i pakke. Disse poster i dit budget er nogle som du ikke kommer til at bemærke forsvinder og derved kan du let få dem fjernet og få mere luft i budgettet.

Lav en forbrugspause i 30 dage

Har du nogensinde tænkt over hvad der sker med dit mindset, hvis du ikke bruger penge på noget som helst udover mad i 30 dage? Hvis du i en hel måned på 30 dage ikke bruger en krone på andet end mad og drikke, så vil du pludseligt tænke over hvordan du bruger dine penge normalt. Forstil dig at du ikke skal købe mad udefra i en hel måned? Eller hvad hvis du ikke køber tøj i de 30 dage? Når de 30 dage er gået, så har du langt flere penge på kontoen, og det kan man hurtigt bliver afhængig af. Derfor vil du med denne øvelse kunne mærke en markant forskel på dit forbrug (og din opsparing).

Optag ingen forbrugsgæld

Uanset hvor meget du føler at du mangler penge, så må du aldrig optage forbrugsgæld. Hvis du først begynder at optage forbrugsgæld, så vil du finde ud af hvor let det er, og på den måde så kommer du ud på et sidespor. Så vil du igen næste gang kontoen er ved at være tom, have lettere ved at tage endnu et forbrugslån for at få økonomien til at hænge sammen, og forbrugsæld har ofte en langt højere rente end det anbefales at man optager.

Kilder: Verdens gæld er vokset med 100 miliarder på et år. Og 485.000 borgere får slettet gæld til det offentlige.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *