Sådan sparer du penge på din skødeskrivning

En advokat er sjældent nogen billig oplevelse. Men det behøver på den anden side heller ikke at være så slemt som mange personer har tendens til at gøre det til. Du har to muligheder, hvis du ønsker at finde en billig advokat til fx skødeskrivning og ikke tør stole på, at din egen advokat automatisk er den billigste.

Den første mulighed: Skriv selv din skøde

Du har på nettet mulighed for at købe skødeskabeloner, hvilke du i fred og ro derhjemme kan sidde og tage dig af. Fordelen ved detteer, at en sådan skabelon til et skøde ikke koster meget mere end et par hundrede kroner. Dette er ikke meget kontra hvad en advokat hurtigt kan gå hen at koste.

Ulempen ved denne metode er til gengæld, at du slet ikke er sikker på resultatet på samme måde. Der er en god grund til, at det er forbeholdt advokater at skrive skøder og andre juridiskeopgaver. Et skøde skal gerne være et juridisk 100 % vandtæt dokument – det er, trods alt, det sidste dokument i bolighandlen og derfor ikke noget, man som udgangspunkt bør gamle med. Det kan bl.a. gøre tinglysningen til lidt af en pine, hvis ikke skødet er juridisk i orden.

Den næste mulighed: Indhent flere tilbud

Hvem siger, at du skal stole på den lokale landsbyadvokat? Ved at indhente flere tilbud på dit skøde har du mulighed for at vælge mellem flere forskellige advokater og deres priser og derved finde det billigste skøde.

Du kan enten vælge selv at gribe telefonen, lede efter numre online og derefter ringe op til alle advokatkontorerne. En anden mulighed er at benytte en online formular som den, du ser her, hvilken du kan udfylde på kort tid og derefter få tilbud fra advokater med. Du får 3 tilbud og så er det ellers bare at vælge det billigste af de tre.

Sådan ser tilbudsformen ud. Denne skal du udfylde for at få et tilbud på billig skødeskrivning.

Sådan ser tilbudsformen ud. Denne skal du udfylde for at få et tilbud på billig skødeskrivning.

Pris på skødeskrivning

Generelt skal du regne med at betale mellem 1.000 kroner og 2.500 kroner alene for at få skrevet dit skøde. Prisen varierer alt efter hvilken advokat, der ender med at snuppe opgaven.

Advokaten bruger en skabelon – ligesom du selv kan, hvis du benytter den øverste mulighed – som han tilpasser til den konkrete situation. Det er samme fremgangsmetode der følges ved forfatning af testamenter, ægtepagter og en længere række juridiske dokumenter.

Du får ikke nødvendigvis et bedre skøde af at vælge en dyrere advokat. Derfor giver det god mening at bruge en tilbudshenter.

Du skal være opmærksom på, at en advokat eller en dokument-side ikke er den eneste udgift i forbindelse med at skrive et skøde. En anden og lige så relevant udgift er tinglysningen. Dit skøde skal tinglyses af staten for at være gyldigt, hvilket koster 1.400 kroner i faste omkostninger samt et gebyr på 0.6 % af salgsbeløbet. Sidstnævnte beløb vil ofte være på mange titusinde kroner og er ikke at spøge med.

Samlet set skal du regne med at betale mellem 10.000 kroner og 20.000 kroner for at få forfattet et skøde – og så er båden advokaten og staten betalt.

One thought on “Sådan sparer du penge på din skødeskrivning

 1. jens volmer

  ASAP
  Har brug for assistance ved køb af sommerhus (dødsbo).
  Gennemgang af købsaftale samt skødeskrivning.
  Tilbud ønskes
  m.v.h.
  Jens Volmer

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *