Sådan vælger du døre og vinduer der holder til næste generation

Det er altid flot med et vindue I træ, men hvis du om 10 år står med et vindue der er ved at falde fra hinanden pga. Det er rådnet op er det måske knap så flot. Den lette løsning er selvfølgeligt at vælge en løsning I enten metal eller plast, men hvis du ved hvad du skal se efter er det også muligt at få et træ vindue der holder generation efter generation.

Der er 2 ting du skal se efter. Knaster da dette er et svagt punkt og hvor meget kernetræ der er brugt. Kernetræ har den store fordel at det kun kan indeholde omkring 20% fugt og da der skal 28% fugt til før træ begynder at rådne vil det sige at du står med træ der ikke kan rådne. Det eneste der kan skade dette træ er svamp o.lign angreb som ikke kan ske hvis træet er overfladebehandlet og malet.

Der vil ofte stå at en dør er lavet af f.eks. 95% kernetræ, hvilket normalt vil sige at ydersiden er 100% kernetræ og indersiden 90%, det er derfor altid en god ide at kontakte leverendøren for at finde ud af hvordan det hænger sammen.

Du kan altså sagtens vælge en yderdør eller et vindue I træ uden at være bange for at de skal skiftes igen om 10 år.

Den anden mulighed som også er mere vedligeholdelsesfri er selvfølgeligt plastik vinduer. Her er der som oftest slet ikke nogen vedligeholdelse hvor der ved træ vil komme behov for en overfladebehandling med jævne mellemrum.

Hvis du gerne vil tale med en fagperson eller bare læse omkring billige døre kan jeg anbefale billigbyg.dk som har mange års erfaring indenfor branchen. De har specialiseret sig I at finde lige netop det produkt du vil have. Du kan derfor trygt kontakte dem hvis du har specielle ønsker eller lign.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *