SEO: 3 gode råd til B2B virksomheder

SEO bliver stadig en vigtigere og vigtigere del af moderne virksomheders marketingsindsats, men på trods af det, så er det stadig B2C virksomheder der opnår langt den største indtjening samt ikke mindst andel af nye kunder fra online marketing. Det betyder dog ikke, at det ikke er muligt for B2B virksomheder at opnår succes på nettet, så hvis du gerne vil give din forretning ekstra luft under vingerne, kommer der her tre to gode on-page-SEO-råd, du bør huske og gøre brug af.

1: Sørg for at sætte ord på dine tjenesteydelser – opret simple kategorier

Det første man bør have helt styr på, når man opretter en hjemmeside med fokus på at nå ud til nye kunder er, at man har sat nok med ord på sine mange tjenesteydelser. Rigtigt mange virksomheder glemmer ofte at oprette tilstrækkelige med landings sider, hvor de går i dybden med hvilke services de kan levere. Dette er dog en stor fejl, da man på den måde går glip af at kunne rangere på en lang række ekstra søgninger. Hvis man for eksempel arbejder inden for industrien med udformning af betonelementer og i den forbindelse har en masse udstyr som man kan leje ud, bør man oprette en landings side – muligvis med flere undersider, der forklarer, hvilken slags udstyr man kan leje.

Et godt eksempel på en god menu struktur, der hurtigt giver overblik kan du finde ved at klikke her.

2: Sørg for at din hjemmeside kan udløse en konvertering – brug en kontaktformular

Det næste man bør sørge for er at ens brugere kan udløse en eller flere konverteringer, når de besøger din hjemmeside. Dette kan både være at skrive sig op til ens virksomheds nyhedsbrev eller ved at udfylde en kontaktformular eller måske endda ved at booke en reservation.

Langt de fleste B2B virksomheder er servicevirksomheder og netop af denne grund, er det en god ide at indsætte en kontaktformular på alle ens over- og undersider på ens hjemmeside. Et udbredt eksempel på denne slags sider er kviklåns sider Laan-Service.dk. Laan-service.dk er en hjemmeside der kun sammenligner låne betingelser hos forskellige banker og pengeinstitutter så selvom man ansøger om et lån hos Laan-service, så stilles man videre til den pågældende bank eller pengeinstituttet og siden er de facto ’blot’ en affiliate side. Laan-service er derfor nødt til at holde øje med, hvor mange kunder de sender videre hver måned.

3: Sørg for at oprette en blog på din hjemmeside

En tredje ting som man altid bør oprette på sin side, særligt hvis man er en B2B-virksomhed, er en blog. Årsagen til dette er at det er en meget naturlig måde at komme til at producere noget ekstra indhold til sin hjemmeside hvilket er noget Google vægter meget højt.

Derudover har man mulighed for at nå en lang række nye søgninger blandt andet ved at svare på et givent spørgsmål som mange Googler. Et eksempel på denne tilgang kunne være: ”Hvad er den billigste energirenovering for boligejere? Få svaret her.” Hvis man for eksempel arbejder med byggeri eller energi ville dette blogindlæg hurtigt skyde til tops, hvis man søgte efter for eksempel ’billigste energirenovering’ og på den måde, når man ud til potentielt nye brugere.

Hvis du gerne vil vide mere om online marketing, så er det rent faktisk muligt at tage en række kurser som klæder dig på til at gøre karriere inden for dette felt hos konsulenthuset Bigum og Co. Du kan læse mere om nogle af disse kurser på denne side. Læg også mærke til deres fremragende blog!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *