Skab oversigt over de forskellige typer af lån

pengeOvervejer du et lån, er det vigtigt, at man overvejer nøje, hvilket lån, man skal tage. Er det et forbrugslån, du har brug for, har du i en periode ikke haft nok penge til at dække de udgifter, der forekommer i hverdagen.

Et kviklån er derimod til dig, der for eksempel skal bruge en større sum penge på kort tid – for eksempel, hvis du skal købe en bil eller en telefon. Hvis du vil have en hurtig oversigt over hvor store eller små beløber de forskellige lån kan have, så tjek det ud her.

Et lån til enhver livssituation

At tage et lån kræver nogle gange grundig overvejelse, og andre gange kan der ikke være tale om andre muligheder. Uanset hvilken situation du står i, kan et lån være med til at give større bevægelighed forstået på den måde, at du har frihed til at tænke stort – selvfølgelig inden for bestemte rammer.

Der findes et hav af lån, som alle har til sinde at gøre det lettere at finde det rigtige lån, der passer på ens egen situation, men ofte er mulighederne så mange, at det kan være en jungle at finde rundt i.

Du får videre en kort gennemgang af de forskellige typer lån, du kan tage op.

SMS-lån – lån over sms?

Et SMS-lån er en relativt gammel måde at låne penge på, som originalt blev foretaget ved at sende en sms til udbyderen. I dag har alle, næsten, en smartphone, hvorfor man ikke længere bruger SMS-metoden, men selve lånet findes faktisk stadig. Selve lånet er en form for et kviklån, som man kunne få via SMS. De fleste låneudbydere nævner da også, at de har et SMS-lån, men primært fordi, der er mange, som stadig forbinder et bestemt lån med dette navn.

Mikrolån – hvad er fordelen?

Fordelen med et mikrolån er, at man med det samme modtager et mindre lån, som man hurtigt har på kontoen, og som ofte består af mindre beløb – ofte under 7000 kr.

I dag fungerer ansøgningen sådan, at man ansøger på nettet med sit NemID og dermed hurtigt kan underskrive diverse “papirer” online. Det konkrete papir ser man ikke, og dette gør låneprocessen hurtig og miljøvenlig.

Ofte har man hørt om, at mange studerende har taget et mikrolån, fordi man hurtigt har beløbet på kontoen. Mikrolånet er da også et fordelagtigt lån til dig, der står og mangler det resterende beløb til at betale husleje, skolebøger eller andet, men det skal selvfølgelig aldrig være et ansvarsløst lån.

Forbrugslån online, hvorfor?

Et forbrugslån er et større lån, som ofte består af beløb på alt fra 50.000 – 400.000. Et forbrugslån kan bruges til alt fra bil til hus. Skal du for eksempel købe hus, men mangler du det sidste for at kunne stille op med din egenkapital, så kan du for eksempel tage et forbrugslån. Fordelen ved at låne online er, at man ikke altid skal redegøre i detaljer for, hvad pengene skal bruges til. I den fysiske bank vil man ofte bede om uddybende detaljer, der kan forklare, at du faktisk har brug for det givne lån.
Det vigtigste, man skal holde øje med, når man skal låne, er renten. Nogle gange kan det dog alligevel være svært at beregne, om lånet er “dyrt” eller “billigt”, hvis renten er variabel. Læs betingelserne for dit lån grundigt og gør ikke noget forhastet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *