Skal man betale for bogføring med affiliate marketing?

Pengeweb.dk handler om at skabe sig en ikke ubetydelig passiv indtægt på internettet med affiliate marketing. Når man så er godt i gang med det skal man huske bogføring, moms og skat – og hvordan gør man så lige det?

Undertegnede startede med at skabe en passiv indtægt tilbage i januar 2011. Allerede et par måneder efter var det muligt at retfærdiggøre at bruge tid på bogføring, da der begyndte at komme penge ind hver eneste måned som følge af affiliate marketing.

Jeg valgte på det tidspunkt at købe adgang hos SimpeltRegnskab.dk, hvorfra jeg siden har udsendt fakturaer, angivet udgifter og andre indtægter. Netop affiliate marketing er at angive som en anden indtægt:

Du skal ikke sende en faktura til dit affiliate netværk for at få dine penge udbetalt. Det sker helt automatisk hver eneste måned, når du er nået et vist beløb. Derfor skal pengene dog stadigt angives i dit regnskabsprogram, hvor de skal angives som ”anden indtægt”.

passiv indtægt på nettet

Husk, at du får pengene indbetalt på din konto med moms på, hvis du overfor dit affiliate netværk har angivet et CVR-nummer. Har du ikke angivet et CVR-nummer får du pengene uden moms. Du kan altid tjekke, om du har fået moms på, ved at sammenligne netværkets statistik med det tal, du rent faktisk har fået sat ind på din konto.

Kun affiliate marketing? Bogføringsprogram tilstrækkeligt

Fortsætter du med at bruge al din tid på affiliate marketing – og begynder du altså ikke at have mange kunder ad anden vej – er der ingen grund til at bevæge sig udenfor et program til din bogføring. Det vil for dit behov være mere end rigeligt.

Begynder du dog at have mange andre kunder, at importere fra lande udenfor EU, at have ansatte i dit firma eller noget helt fjerde vil det typisk være nødvendigt at tage det hele et niveau op. Det betyder, at du skal tage kontakt til et bogføringsbureau, der for et fast beløb hvert kvartal kan tage sig af din bogføring.

Du skal blot indsende samtlige indtægter og udgifter en gang hver anden uge eller hver måned per post til bogføringskontoret. Så sørger de for at sætte det hele i orden, at du betaler din moms til tiden og at der bliver udregnet et årsregnskab.

Revidering

Så længe, du blot ordner din affiliate marketing i virksomhedsregi – altså med en enkeltmandsvirksomhed eller et interessentskab – er der ingen grund til at få dit regnskab revideret af en revisor. Det vil være en unødvendig udgift på mange tusinde kroner.

Begynder det dog at gå så godt, at du lige pludseligt har at gøre med fx et anpartsselskab, er du underlagt Selskabslovens regler om revisionspligt. Du skal herefter have dig årsregnskab revideret af en revisor. Den eneste undtagelse hertil er 4-8-12-reglen, der i øvrigt kun gælder for driftselskaber og altså ikke holdingselskaber. Hvis 2 ud af 3 følgende udsagn gælder for dit selskab:

–          Under 4 millioner kroner i balancesum

–          Under 8 millioner kroner i omsætning

–          Under 12 ansatte

Og du i øvrigt ikke ejer andre selskaber og altså er et holdingselskab kan du slippe for den ellers lovgivningspligtige revision.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *