Spar penge på afbudsrejser

Spar penge på afbudsrejser

Spar penge på afbudsrejserHvis du er kold og ligeglad med, hvor du havner, når du skal ud at rejse, så er der rigtig mange tusinde kroner at spare, hvis du vælger at tage på afbudsrejse.

Lad mig starte med at fortælle om min karriere som rejsende. Lige fra jeg var helt lille, var jeg ofte ude at rejse flere gange om året. Mine forældres indkomst kan vel beskrives som ‘habil uden at være prangende’, så med to børn, var der råd til at rejse ofte, hvis der blev sparet lidt penge i hverdagen. De valgte ofte  afbudsrejser og det var der en god grund til.

Man kan nemlig spare rigtig mange penge, hvis man vælger ikke at bestille sin rejse i god tid, men derimod vælger at tage på afbudsrejse. Det skal lige siges, at det samme ikke kan anbefales, hvis du skal på en storbyferie.

Billigt på ferie med afbudsrejser

Der findes forskellige tider på året, hvor man med sikkerhed kan finde en billig afbudsrejse. Du kan dog også være næsten 100% sikker på, at prisen på afbudsrejser stiger i andre periode. Det er naturligvis i skolernes ferier, at det bliver svært at komme billigt afsted. Hvis du vil billigt på afbudsrejse om sommeren, skal du dermed aldrig rejse i juli. Før 1. juli er der rigtig gode muligheder for at komme billigt på afbudsrejse. Jeg har selv været afsted for helt ned til 1400,-, hvor vi rejste d. 28. juni. Så selvom man er tæt på juli, er det altså muligt at finde en billig afbudsrejse.

Min ven og mig var ligeglade med, hvilket land vi kom til – vi skulle bare sydpå. Vi endte på den lille græske ø Skiathos. Det var helt perfekt, hotellet var ganske habilt og vejret var godt. Når man køber en billig afbudsrejse, kan man naturligvis ikke forvente noget specielt. Hvis man vil have et storslået og smukt hotel, kan det ikke anbefales at vente på en billig afbudsrejse. Er man derimod ligeglad med, at hotellet måske kun har 3 stjerner, kan man sagtens tage på afbudsrejse. Husk på, at du aldrig bliver sendt på et hotel, hvor andre ‘almindelige’ rejsende ikke også bliver sendt hen. Så det bliver aldrig rigtig skidt.

En gang, da jeg var en 10-11 år, var jeg med familien på Cypern. Vi bestilte rejsen et par dage før afrejse, men var så heldige at havne på et af de bedste hoteller i den by vi blev sendt til (Protaras). Så man kan også være heldig. Gå dog ud fra, at hotellet måske ikke er det flotteste i verden – så bliver du ikke skuffet.

Find afbudsrejsen

Der findes et enormt marked for rejser og dermed også for afbudsrejser. De store danske rejsearrangører tilbyder afbudsrejser til folket og det er nemt at booke. Både online og via telefon. Der er typisk rabat, hvis man bestiller sin afbudsrejse på nettet. Det er nemt, hurtigt og man kan betale hele skidtet med det samme med sit Dankort.

Du kan få et godt overblik over afbudsrejser på TV2’s tekst tv s. 500 – vær dog opmærksom på, at de forskellige rejsearrangørers hjemmesider ofte er bedre opdaterede end tekst tv. Ikke desto mindre kan man få et hurtigt overblik over muligheden for en billig afbudsrejse på tekst tv.

Vil du læse mere om rejser, så tag et kig på rejsebloggen Rejsekris.dk som jeg også står bag 🙂 Her skriver jeg om både afbudsrejser og storbyferier, men har nok størst fokus på storbyferierne, da det er der, jeg har brugt min tid de sidste par år.

God ferie! 🙂

One thought on “Spar penge på afbudsrejser

 1. M. Rosenholm

  Kendskabet til at bruge TTV er sjovt nok ikke så udbredt, men som du skriver, er det ikke altid, det er lige godt opdateret derinde. Jeg rejser en del gange hvert år, og tjekker altid forskellige “kilder”, bl.a. TTV, men også dba.dk og forskellige apps kan være steder, hvor man kan have heldet med sig så at sige.

  Der er faktisk en del andre muligheder også, som står beskrevet på billigeafbudsrejser.com, hvis nogen skulle være interesseret. Tror, det er den største liste med råd, jeg har set.

  Og lige en sidste bemærkning mht. dba.dk, så skal man selvfølgelig også passe på, uanset hvad man køber fra private. Det har ikke så meget med afbudsrejser at gøre, men jeg stod og skulle have en ny cykel for 3 måneder siden, og hold da op, der er mange, som sælger stjålne cykler. Så man skal være lidt varsom mht. hvem man handler med 😉

  Venligst
  Malene

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *