Spred din risiko som affiliate på din side

Det er farligt at bygge din affiliate-side alene med én aftager af dine leads og alene med én trafikkilde.

Hvis (eller når) den kilde eller aftager ryger står du lige pludseligt med en side, der ikke er mange penge værd.

For nyligt bestemte det sociale netværk Pinterest sig fx for, at de fleste affiliatelinks på platformen ikke længere bliver vist. Har du brugt tid og energi på at skabe en stærk Pinterest-profil med det henblik at tjene penge på affiliate marketing er det nu fra den ene dag til den anden ikke længere muligt.

pinterest_tablet

Mange af os laver affiliate marketing med Googles organiske søgeresultater som den eneste kanal og med blot én aftager af leads og salg. Og det er farligt.

Få flere affiliatepartnere

Du kan tjene flere penge og nedbringe din risiko i ganske væsentlig grad ved at få flere affiliatepartnere på din side. Har du fx en side, der handler om gaver til mænd (mange er i tvivl om hvad de skal give deres far, deres bror og lignende i gave) er det oplagt både at have affiliateaftaler til barbermaskiner og skægtrimmere (her og her), gavekort til mænd, oplevelsesgaver, tøjbutikker og meget andet.

Hvis en af butikkerne lukker eller af uransagelige årsager ikke længere ønsker at benytte sig af affiliate marketing er det herved ikke et problem for dig.

Varier dine trafikkanaler

Ligeledes kan du med fordel variere dine trafikkanaler.

En kanal er Googles organiske søgeresultater og søgemaskineoptimering. En anden kanal kunne være remarketing med Facebook. En tredje kanal kunne være CPC-trafik (Cost Per Click) med enten Facebook eller Google AdWords.

Det giver god mening at få flere kanaler, da du bliver mindre afhængig af den enkelte. Du bør også kunne bruge de forskellige kanaler til at skabe en større indtjening, da det naturligvis er forudsætningen at hver enkelt kanal for sig genererer et overskud.

Flere forskellige netværk

Online shopping

Du kan også overveje at benytte dig af flere forskellige affiliatenetværk. Mange virksomheder har aftaler på tværs af de forskellige netværk. Der er ingen grund til at lægge alt hos fx Partner-Ads, AdService, TradeDoubler, Tradetracker eller Netbooster, hvis du kan have lidt ved dem alle sammen. Nuvel, det er et rod med dine udbetalinger og din bank, men du kan til gengæld overleve at en af dem ikke lever til at se endnu en dag.

Har du flere gode idéer til hvordan du kan sprede din risiko som affiliate så sig til herunder i kommentarfeltet – hvis det er et godt råd undlader jeg at slette linket i din kommentar, så du faktisk får værdi af det.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *