Stadig meget stor forskel på testamentepriser

Politiken foretog i 2007 en undersøgelse af priserne på testamenter i anledning af den dengang nye arvelov. Denne viste, at der var meget stor forskel på priserne blandt de forskellige advokathuse. Sådan er det stadig.

Der er forskel på, om du vælger den lokale landsbyadvokat (en dårlig, men billig løsning), et specialiseret kontor (en billig og god løsning) eller et af de store advokathuse, der klarer alle opgaver (en dårlig og dyr løsning). Selvom testamentet grundlæggende er den samme ydelse uanset hvem du køber det af, kan der være stor forskel på det resultat, du får leveret – og alt andet end et helt vandtæt testamente juridisk set er ikke værd at betale for.

en kuglepen på en kontrakt

Vi har hos Pengeweb lavet en lille sammenligning af forskellige udbydere.

De billigste udbydere, herunder Dittestamente.dk og Fairtestamente.dk, har en pris på lige omkring 2.000 kroner for testamentet. Dette er en lav pris. Den lave pris skyldes dog, at det ikke er advokater, men blot jurister, der udformer testamentet. Hvor en advokat har i hvert fald 3 års specialist-erfaring som advokatfuldmægtig på et advokatkontor har en jurist blot gennemført jurastudiet. Man får altså en mere kvalificeret ydelse, når man i stedet for en billig jurist vælger en rigtig advokat.

Netop en rigtig advokat kan man få til at lave ens testamente hos MinAdvokat.dk til 2.800 kroner. En advokat står for den endelige oprettelse, og man betaler altså et par hundrede kroner mere for at være sikker på også at få et rigtigt godt resultat. Hvis man er medlem af Ældresagen, hvilket koster 230 kroner om året og betales per halve år, får man 500 kroner i rabat på ens testamente. Så kan man få et skræddersyet testamente oprettet af advokater til en pris på 2.300 kroner inklusive moms.

Andre advokatkontorer, der ikke er specialiseret i testamenter, har sjældent en fast pris stående på deres website. Her skal man regne med at betale mellem 4.000 kroner og 7.000 kroner alt afhængigt af hvad ens testamente indeholder. Et mere kompliceret testamente vil tage længere tid at oprette, og derfor vil det her også koste flere penge at lave.

Netop af den grund er det også meget anbefalelsesværdigt at vælge en advokat, der tilbyder fast pris fra starten af. En advokat har ofte en timeløn på flere tusinde kroner, og det kan derfor hurtigt blive meget dyrt at lade advokaten fakturere efter medgået tid på et testamente. Hvor der er mulighed for fast pris bør denne mulighed udnyttes. Og er der ikke mulighed for fast pris bør en anden advokat findes til opgaven.

Der findes flere muligheder i dag for at indhente 3 tilbud på dit testamente. Dette kan anbefales, da tre advokater her vil “komme op at slås” om din gunst. Du vil altså kunne vælge og vrage mellem de tre tilbud, du får tilsendt, og du vil slet og ret kunne vælge det billigste af dem.

Vælg det billigste tilbud, få oprettet dit testamente og kom videre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *