Start 2018 godt ud med overblik over økonomien

For 11 dage siden blev 2018 skudt i gang. For mange betyder det et nyt liv med sundere livsstil i forbindelse med nytårsforsætter. Men hvad med at starte det nye år med et nytårsforsæt, der virkelig betyder noget? Nemlig omkring vores økonomi. Noget af det bedste, som du kan gøre, når et nyt år starter er at få et overblik over din økonomi.

Lav et overordnet budget

Det første du skal gøre, når du skal have et overblik over din økonomi er at lægge et overordnet budget. I dit budget skal have alle udgifter sammen med dine indtægter.

Et budget, er den bedste måde at holde et godt overblik over din økonomi på, og det er derfor en god idé, at starte det nye år ud med at lægge et budget.

Det kan selvfølgelig være svært at lægge et helt præcist budget, da det er svært at fastlægge præcist hvor mange penge der fx går til mad om måneden. Men hvis du skriver det beløb ind, som du regner med at bruge, bliver det i mange tilfælde også nemmere at spare lidt penge, da du har et budget at holde dig indenfor.

Hvis du ikke har et budget, er det ofte mere fristende bare at bruge løs af dine penge, og derfor kan et budget også være med til at gøre, at du kan spare nogle penge – og hvem vil ikke gerne det?

 

Gå alle abonnementer igennem

Når du har lavet et budget og dannet dig et overblik over din indtægter og udgifter, kan du med fordel prøve at gå alle din faste udgifter igennem, som fx TV-abonnement, mobil, internet og hvad der ellers findes af faste udgifter der løber via abonnementer.

Når du får abonnementer igennem, kan du overveje om du i nogle af tilfældene kan finde et billigere alternativ. Du kan fx sammenligne priser på forskellige mobilabonnemneter og se om der er et billigere abonnement der opfylder det, som du skal bruge. Mange betaler fx for data eller taletid som de slet ikke bruger, og det er en ærgerlig måde at der ryger lidt ekstra penge hver måned.

 

Vær klar til årsopgørelsen

Med et nyt år kommer der i løbet af marts også en årsopgørelse fra det tidligere år, og det kan være en stor fordel, hvis du forbereder dig lidt til årsopgørelsen. Du kan prøve at kigge din løn igennem og overveje om du har betalt det i SKAT som du skulle, eller om du måske har betalt for lidt.

Det kan hænde at SKAT træffer forkerte afgørelser, da SKAT træffer tusindvis af afgørelser hvert år. Det kan derfor også være at du får brug for at klage over SKATs afgørelser, hvis du ikke er enig i den afgørelse der kommer i din skatteopgørelse. Hvis du mener der er truffet en forkert afgørelse har du altid mulighed for at klage, og det er en god idé at gøre, da det kan være du kan få nogle penge ud af det.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *