Tanker før valg af affiliate-niche

Penge onlineDet overordnede tema her på sitet er naturligvis penge og dét at tjene penge på nettet. Mange indlæg handler desuden om affiliate marketing, der er et særdeles spændende emne. Jeg kan se statistikken, at det også er de indlæg, der omhandler affiliate, som læses af flest. Det er blevet populært at tjene penge på nettet.

Jeg ser dog også rigtig mange, som opdager, at man kan tjene penge på nettet og straks kaster sig ud i nogen nicher med utrolig hård konkurrence. Hånden på hjertet, så har en 17-årig nystartet affiliate marketer ganske enkelt ingen chance for at komme til at tjene gode penge på et website om at låne penge. Det er en niche jeg, der har mange års erfaring med SEO, ikke engang vill kaste mig over medmindre jeg virkelig var klar til at kæmpe med næver og klør.

Hvad kan man så kaste sig over som nystartet?

Et typisk godt råd går på, at man bør starte et website i en niche, der interesserer en. Eksempelvis interesserer mange unge mænd sig for fodbold, hvorfor det er nærliggende at starte et site om fodboldstøvler. Og så tænker de fleste ikke længere end det!

Mit råd til den nystartede affiliate marketer er imidlertid at tænke småt. Sign up et sted som Partner-Ads og tag et kig på, hvilke programmer der er (der er mange!).

Det er måske ikke det mest sexede emne, men hvorfor ikke forsøge sig med et site dedikeret til glasborde? En niche, der holder året rundt og samtidig ikke er popsmart (host, e-cigaretter, hos). Det er en god idé at tænke langsigtet, når man vælger en niche til sit første affiliate site – hvad skal folk købe de næste mange år?

Såfremt det ikke er muligt at finde et affiliate program fra en webshop, der sælger det produkt du havde i tankerne, så prøv at kontakte ejeren af shoppen. Find en webshop som du selv ville være tryg ved at handle hos. Tager du min idé med glasborde, kunne en butik som Bordeogstole være nærliggende (obs: Bordeogstole.dk har, såvidt jeg husker, faktisk allerede et affiliate program hos Partner-ads, men det er pointen, der tæller).

Find en smal niche, men hvor der er mulighed for at bygge mere på (f.eks. med glasborde, der kunne udvikle sig til alle slags møbler) og arbejd koncentreret med dit website. Efter et par måneders hårdt arbejde med artikelskrivning og SEO, kan du vurdere, hvorvidt der er potentiale til at udvide forretningen.

Husk altid at lave en søgeordsanalyse og vurdere potentialet i en niche før du går i gang – ellers er det spildte kræfter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *