Tjen penge på den bog du allerede har skrevet eller vil skrive

 

Har du skrevet en bog om netop det felt, som du er ekspert inden for? Eller planlægger du at skrive en bog om selvsamme felt? Så er det vigtigt, at du allerede fra start overvejer, hvordan du vil sælge bogen efterfølgende. Der ligger nemlig mange timers arbejde bag en velskrevet bog – og endnu flere timers arbejde med at sælge den efterfølgende.

 

 

Lav en separat hjemmeside til din bog

Når du skal sælge din bog, er det en god idé at oprette en helt konkret hjemmeside til din bog, hvor du kan forklare hvad den handler om og hvorfor man bør investere i den.

 

Hvis du gør dette, skaber du nemlig omstændigheder for at tage mest mulig omsætning til dig selv – kontra hvis du vælger at sælge den igennem en anden større hjemmeside.

 

Start SEO-arbejdet

Når du laver din hjemmeside vil du alt andet lige starte ud med en placering langt nede i Googles søgeresultater. Dette skyldes, at du sandsynligvis ønsker at rangere på et søgeord, som mange andre også gør.

 

Derfor skal du fra starten af være forberedt på, at der ligger noget arbejde i at få din side op og rangere på relevante søgeord i Google. Her kan du enten gøre dine egne erfaringer ved at læse på nettet eller spørge en kontakt til råds. Alternativt kan du søge rådgivning og hjælp hos et bureau der specialiserer sig i SEO.

 

Annoncér din bog

Du har højst sandsynligt defineret målgruppen for din bog, hvilket giver dig gode forudsætninger for at annoncere din bog på nettet.

 

Her kunne du vælge at oprette Facebook annoncering til formålet, da du her har mulighed for at skabe en særdeles velspecificeret målgruppe, som skaber rammerne for konverteringsoptimal annoncering.

I forbindelse med denne annoncering kunne du eksempelvis sende relevant trafik  til din hjemmeside, hvor du opfordrer folk til at læse bogen, eller du kunne tilbyde en gratis ’smagsprøve’ på bogen i form af det første kapitel.

 

Nettet rummer uanede mængder af muligheder for at sælge din bog, og du bør derfor gøre dit forarbejde og undersøge, hvilken mulighed der passer bedst til netop din bog.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *