penge

#4 – Tjen penge på Adsense og Affiliate-reklamer

Tjen penge på nettetDer er nu styr på artikelskrivningen til din hjemmeside og du begynder måske at fundere over, hvordan du skal tjene penge på din nye hjemmeside. Det får du at vide i dette indlæg.

Jeg går ud fra, at du nu har fået skrevet en 5-10 artikler til din nye hjemmeside. Hvis ikke, så kom i gang og skriv dem, inden du følger de instrukser jeg giver her. Det er nemlig vigtigt, at der er noget indhold på din hjemmeside, før du går videre og starter med at tjene penge.

De to nemmeste måder at tjene penge på en hjemmeside, er ved hjælp af Google Adsense og Affiliate Marketing.

Tjen penge på din hjemmeside med Google Adsense

Den nemmeste måde at tjene penge på en hjemmeside, er, uden sammenligning, vha. Googles Adsense-program. Det kan dog sagtens være langt mere indbringende, hvis man vælger affiliate marketing – mere om, hvordan du tjener penge på affiliate marketing længere nede i dette indlæg.

Google Adsense  går ud på, at du selv kan vælge, hvordan dine reklamer skal se ud. Du kan vælge farver, størrelse, skrifttype og meget mere. Du kan dog ikke vælge, hvilke reklamer, det er der bliver vist på din hjemmeside. Du kan se et eksempel på en Adsense-reklamer i sidebaren her på hjemmesiden. Tilmeld dig Google Adsense, men først, når der er noget ordentligt indhold på din hjemmeside. Som tidligere nævnt, skal der gerne være en 5-10 gode artikler. Google tjekker alle hjemmesider før de bliver godkendt til Adsense-programmet. Og hvis man vil tjene penge på en hjemmeside, er det en rigtig god idé at være godkendt til Adsense.

Når du er blevet godkendt og kan logge ind, kan du komme i gang med at vælge, hvilken type reklame-blokke, der skal indsættes på din hjemmeside. Selve Adsense fungerer således: en annoncør betaler Google for at få vist deres reklame. Google finder så en hjemmeside, der matcher reklamens indhold, så der altid er relevante annoncer, når man ser Adsense-reklamerne. På en hjemmeside, der handler om at ‘tjene penge på en hjemmeside‘, vil der derfor blive vist reklamer, der vedrører online indtjening.

Google Adsense er nemt, da det eneste man som hjemmeside-ejer skal gøre, er at indsætte en lille kode der hvor man vil vise Adsense-reklamerne – f.eks. som en widget i sidebaren. Det kræver ingen vedligeholdelse, men skaber indtjening til dig helt passivt. Typisk tjener man 2-3 kroner hver gang nogen klikker på Adsense-reklamerne på ens hjemmeside, men der er også eksempler på, at folk har tjent over 30 kr på et enkelt klik.

Du må aldrig selv klikke på dine Adsense-reklamer. Google opdager det hver gang og du bliver slettet fra programmet. Som tidligere nævnt er det en god idé at være godkendt af Adsense, når man vil tjene penge på en hjemmeside. Så lad være med at klikke på dine egne reklamer, du snyder dig selv for en masse penge.

Tjen penge på en hjemmeside med Affiliate-reklamer

En anden metode til at tjene penge på en hjemmeside, er med Affiliate-reklamer. Her er der grundlæggende tale om noget anderledes end Adsense. Her kan du nemlig selv styre 100%, hvilke reklamer der bliver vist på din hjemmeside.

Det kræver dermed også noget mere vedligeholdelse, men det ekstra arbejde kan være mange penge værd. Typisk når man benytter sig af affiliate-reklamer, vil der være tale om reklamer, hvor man ikke får betaling pr. klik i modsætning til Google Adsense-reklamerne. Her får man derimod betaling, når et såkaldt ‘lead’ gennemføres. Det kan eksempelvis være, at man har en reklame for en webshop. Hvis en bruger klikker sig ind, og bruger dit reklamelink/reklamebanner, og gennemfører et køb på webshoppen, så får du en kommission. Det er enten en procentdel af salget eller et fast beløb.

Der er stor forskel på, hvad man kan tjene på affiliate-reklamer. De reklamer, der giver flest penge, er typisk nogle, hvor dine brugere skal låne penge eller købe TV-pakker.

Tjen penge på affiliate – danske affiliate-netværk

Der findes mange danske og internationale såkaldte affiliate-netværk. Det er her du finder de reklamer, som du skal putte på din hjemmeside. Mange af affiliate-netværkene er ret svære at finde ud af, hvis man ikke har teknisk indsigt.
I min guide til at tjene penge på en hjemmeside, har jeg forsøgt at gøre det så nemt som muligt at komme i gang med at tjene penge. Det holder jeg fast på og derfor vil jeg faktisk kun anbefale dig to danske affiliate-netværk.

Euroads
. Det var det første affiliate-netværk jeg tilmeldte mig og få dage senere tjente jeg de første penge på min hjemmeside. Jeg vil vove at påstå, at det er dét affiliate-netværk i Danmark, der er nemmest at finde ud af. Det er desuden et af de største i Danmark, og derfor finder man da også reklamer fra rigtig mange forskellige firmaer og webshops. Det er utrolig nemt at komme i gang med at tjene penge på reklamerne fra Euroads.

Partner-Ads. Endnu et fint dansk affiliate-netværk. Det er mindre og der er færre reklamer at vælge imellem, i forhold til Euroads. Fordelen ved Partner-Ads er dog, at mange af de reklamer der findes, er meget nichebetonede. Det vil sige, at hvis du har en hjemmeside, hvor du skriver om et emne, der ikke er specielt kendt, er der måske mulighed for, at der er nogle meget relevante reklamer hos Partner-Ads.

Tjen penge på hjemmesiden – Adsense vs Affiliate

Men hvad skal man så vælge, når man vil tjene penge på sin hjemmeside: adsense eller affiliate-reklamer?

Det afhænger meget af, hvilket emne du behandler på din hjemmeside. Der kan måske findes nogle meget relevante affiliate-reklamer, der giver rigtig god kommision. Hvis det er tilfældet, skal du naturligvis satse på affiliate-reklamerne.

Omvendt er Google Adsense også fantastisk, da det ikke kræver nogen vedligeholdelse og samtidig kan give en rigtig god passiv indtjening. 

Jeg vil foreslå dig, at du prøver dig frem og måske også blander adsense og affiliate-reklamer på din hjemmeside. Du kan sagtens bruge begge dele, så gør endelig det. Indtjeningen skal nok komme, når der begynder at komme besøgende til din hjemmeside.

I næste indlæg kigger vi netop på, hvordan man får besøgende på sin hjemmeside.

2 thoughts on “#4 – Tjen penge på Adsense og Affiliate-reklamer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *