Tjen penge på at blogge

Tjen penge på en gratis blog

Tjen penge på at bloggeDet er muligt at komme i gang med at tjene penge på nettet ganske gratis. Det kan man gøre ved at oprette en blog og begynde at vise reklamer fra Google Adsense. 

Selvom jeg i dette område at Pengeweb har koncentreret mig om at skrive, hvordan man tjener penge på en hjemmeside, så er der jo en ulempe ved netop hjemmesiderne: det koster penge at komme i gang. Godt nok er det ikke mere end lidt over 150,- før man har en hjemmeside oppe, men det er dog alligevel penge. Det er dog muligt at tjene penge på nettet på andre måder, nemlig med en blog.

Tjen penge på en blog

Da jeg startede med at tjene penge på nettet, startede jeg også selv med en blog. Det er utrolig enkelt og ligetil at komme i gang med at tjene penge på en blog. Som tidligere nævnt er det gratis, men hvad endnu vigtigere er, så er det virkelig nemt. Det er heller ikke svært at sætte en WordPress-hjemmeside op, men det er om muligt endnu nemmere at komme i gang med en gratis blog.

Der er flere valgmuligheder, hvis man vil tjene penge på at blogge. Man kan f.eks. oprette en gratis blog hos WordPress. Jeg anbefaler altid folk, der vil lave en hjemmeside, at benytte WordPress. Dog ser jeg lidt anderledes på det, når det drejer sig om en gratis blog, hvor man skal tjene penge.

Her er Googles egen Blogger nemlig endnu nemmere at bruge. Blogger har en indbygget funktion, der gør det muligt at komme i gang med at tjene penge på at blogge med det samme. Den ser vi på herunder.

Tjen penge på at blogge – Google Adsense

Jeg har tidligere skrevet om, hvordan man kan tjene penge på Google Adsense. Med Adsense på din blog får du mulighed for at tjene penge uden selv at skulle administrere noget som helst. Sådan gør du:

Gå til blogger.com og opret en blog. Vær opmærksom på, at når du opretter en gratis blog med Blogger, så får du ikke dit eget domæne. Derimod får du en .blogspot.com URL. Så hvis du kalder din blog for ‘Torbens hundeblog’, får du torbenshundeblog.blogspot.com.

Når du har oprettet din gratis blog, skal du i gang med at skrive indlæg. Hvis du har læst den store guide til at tjene penge på en hjemmeside, vil du vide, hvor vigtigt det er at skrive gode indlæg. Spring direkte til indlægget, der handler om at skrive gode artikler og tjene penge her.

Når du har fået skrevet et par indlæg, skal du i gang med at tjene penge på din blog. Inde i administrationspanelet på din blog, skal du finde den fane, der (ikke overraskende) hedder ‘Tjen penge’.

Jeg vil vove at påstå, at du godt kan finde ud af, hvordan du tjener penge på din blog, hvis du kan finde ‘Tjen penge’-fanen. I hvert fald er det meget svært at blive forvirret, da Google er rigtig gode til at tage nybegyndere i hånden og lære dem at tjene penge på at blogge.

Du kan desuden også tjene penge på din gratis blog vha. Affiliate Marketing. Det er ligeledes nemt at komme i gang. Tilmeld din blog hos EurAds – de godkender typisk din blog på 24 timer, hvorefter du kan komme i gang med at tjene penge. Tilmeld dig EuroAds her.

Tjen flere penge på din blog

Hvis du efterhånden får skabt en gedigen indtjening på din blog, men nu gerne vil tage skridtet videre og forsøge at tjene endnu flere penge på at blogge, så er jeg sgu ked af at sige det – men du er nok nødt til at lave en hjemmeside. Der er ganske enkelt flere muligheder for at tjene penge på en hjemmeside i forhold til en blog.

Det kræver dog også lidt mere arbejde at få en hjemmeside på benene i forhold til en gratis blog. Tænk lidt over det, måske også før du går i gang med at tjene penge på en blog. Tænk over, om det ikke var en bedre idé at få skabt en hjemmeside og dermed have muligheden for at tjene rigtig gode penge i mange år fremover.

Tjener du allerede penge på at blogge eller har du spørgsmål? Så stil dem herunder 🙂

 

8 thoughts on “Tjen penge på en gratis blog

 1. Pernille

  Hej

  Jeg har lavet en blog på Blogger.com og skrevet nogen indlæg. Det er sådan rigtig tøset og handler om mode osv – kan jeg godt få reklamer fra Adsense på min blog alligevel? Altså det SKAL ikke handle om et eller andet total specifikt emne?

  Hilsen Pernille 🙂

  Reply
  1. Kristoffer Post author

   Hey Pernille,

   Velkommen til. Altid skægt med piger, der interesserer sig for at tjene penge på nettet.

   For at svare på dit spørgsmål: Ja! Du kan sagtens få reklamer på din blog alligevel. Adsense er så snedigt, at programmet selv finder ud af, hvad din blog handler om og finder reklamer derefter. Så hvis du f.eks. har en modeblog, kommer der sikkert til at være reklamer for diverse danske webshops, der sælger modetøj. Dét er det geniale ved Adsense – man får altid relevante reklamer på sin blog.

   Hvis du har flere spørgsmål, så bare fyr løs 🙂

   Reply
 2. Jimmy

  Jeg vil anbefale at hvis man laver en blog, med hensigten om at der gerne skulle tjenes penge på den, at man går en stor bue udenom Blogger.com

  Det er uhyrligt svært at få nye brugere til at kommentere på ens indlæg, da alle links er med “NoFollow”.
  Men også fordi de bruges af virksomheder som en del af deres seo for andre sider, det vil sige at der er et hav af reklame blogs som ingen værdi har. Dermed har de et handicap, når de skal placeres i søgeresultaterne.

  Ellers er jeg helt enig med dig i at hvis man virkelig vil tjene penge på sin blog eller hjemmeside, så skal man tage skridtet fuldt ud og få sit eget domæne og hjemmeside eller blog.

  Reply
 3. Eva

  Hvad betyder no follow.. i forhold til ens blog og kan man på blogger styre hvilke reklamer man vil have? Tak for jeres indlæg.

  Reply
  1. Kristoffer Post author

   Hej Eva,

   At et link er ‘no follow’ betyder, at Google ikke tillægger linket værdi. Et ‘do follow’ link bliver tillagt værdi af Google, hvilket er vigtigt af søgemaskineoptimeringsgrunde. Det er derfor helt klart at foretrække med et do follow link i SEO-øjemed.

   Du kan godt styre, hvilke reklamer der bliver vist på din blog – men så skal du bruge affiliate-reklamer. Jeg anbefaler EuroAds.dk og Partner-Ads.dk af de danske affiliate-bureauer.

   Med Google Adsense kan du ikke selv bestemme.

   Reply
 4. Marco

  Fed lille guide du har mixet sammen her, rigtig hjælpsom! Jeg takker og bukker for det :).

  Reply
 5. Christine

  Hej til jer!

  Hvilke steder vil i anbefale at begynde at blogge?
  Hvor er de bedste muligheder for indtjening?

  Mvh.
  Christine

  Reply
  1. Stefan

   Hej Christine, jeg vil klart anbefale WordPress, det er bare noget som virker 🙂
   Så kan du samtidig få en fin indtjening med Adsense, hvis du kommer godt igang.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *