Tjen penge på hjemmeside wordpress

#2 – I gang med WordPress-hjemmeside

Tjen penge på hjemmeside wordpressDu har valgt et emne og købt et domæne og skal nu i gang med at sætte din WordPress-hjemmeside op. Det er simpelt og kan gøres utrolig hurtigt. Læs her hvordan du gør. 

Jeg går ud fra, at du fulgte min anbefaling og købte din hjemmeside hos Web10. De har nem og hurtig installation af WordPress (og andre CMS-systemer). Når du er logget ind på din konto hos Web10 skal du scrolle ned og vælge ‘Easy Install’. Klik på Vis ud for WordPress og følg instruktionen.

På den måde vil du efter en times tid kunne komme i gang med WordPress på din nye hjemmeside. Når timen er gået og du er logget ind, kan du læse videre:

WordPress tema

Du skal have dig et tema til din WordPress-hjemmeside. Der er allerede installeret et standard tema, der virker fint og sådan set også kan gøre sig som en udmærket hjemmeside. Ikke desto mindre kan man finde flere tusinde temaer, der er lidt lækrere og måske også gør din nye hjemmeside mere attraktiv for de besøgende.

For at finde et nyt tema til din WordPress-hjemmeside skal du:
– Gå til ‘Udseende’
– Klik på ‘Installer tema’

Her kan du søge efter det tema som du gerne vil have. Husk at hovedfokus er at tjene penge på din hjemmeside og derfor behøver dit tema ikke være alt for vildt og voldsomt. Det er en god idé at holde det nogenlunde simpelt.

WordPress plugins og widgets – Tjen penge på din hjemmeside

Når du har fundet et godt tema til din hjemmeside, skal du i gang med at tilpasse det. Under ‘Widgets’ kan du tilføje en masse ting til din sidebar, der typisk findes i venstre side af din hjemmeside. Det er lidt svært at finde ud af, hvad der passer til din nye hjemmeside, når der endnu ikke er noget indhold (altså artikler) på siden. Så lad være med at bruge for meget tid på at tilpasse siden med widgets endnu – det kan du gøre, når du har skrevet 10 artikler og dermed får et bedre overblik.

Selvom hovedfokus er at tjene penge på hjemmesiden, kan den også godt være lidt lækker og se godt ud. Det kan du bruge WordPress plugins til. Der findes et hav et forskellige plugins, der kan være med til at forbedre din hjemmeside.

Tjen penge på en hjemmeside – Gode WordPress plugins

Jeg anbefaler følgende gode WordPress plugins:
– Facebook Likes You. Dette plugin tilføjer en ‘Synes godt om’-knap til alle dine indlæg. Det er en rigtig god idé, da dine besøgende dermed kan vise deres Facebook-venner, at de kan lide dit indhold. Når vennerne ser det, skal de selvfølgelig også tjekke din hjemmeside ud = flere besøgende.
– Login Lockdown. Simpelt plugin, der gør det sværere for hackere at komme ind på din hjemmeside. Når adgangskoden er skrevet forkert 3 gange, blokerer Login Lockdown for flere login-forsøg fra den pågældende ip-adresse.
– Search Meter. Hvis du har en søge-widget på din hjemmeside (det er en god idé), kan du med Search Meter se, hvad dine besøgende søger efter.
– Yoast Breadcrumbs. Tilføjer en såkaldt sti, der viser dine besøgende, hvor på din hjemmeside er. F.eks. “Forside > Tjen penge på en hjemmeside > Tjen penge på en hjemmeside #2 – I gang med WordPress-hjemmeside.
– Simple Google Sitemap. Du skal have mange besøgende fra Google og Google kan godt lide, at du har dette plugin. Simpelt.
– W3 Total Cache. Gør din hjemmeside hurtigere – den kan Google også godt lide.

Der findes MANGE flere WordPress plugins. Søg evt lidt efter ‘Gode WordPress plugins’ på Google, så kommer der mange flere frem.

Sådan! Så er der nogenlunde styr på din hjemmeside – nu skal du i gang med at skrive artikler til din hjemmeside.

5 thoughts on “#2 – I gang med WordPress-hjemmeside

 1. Thomas

  Hej
  Når wordpress er installeret kan jeg så vælge en skabelon? – har set der er mange at vælge imellem hvis man googler “free wordpress templates”. – Og kan man så efterfølgende vælge en plugins?
  Måske du kunne forklare ovenstående – og kan man gøre det uden nogen erfaring?
  vh/ Thomas

  Reply
  1. Kristoffer Post author

   Hej Thomas,
   Jeg er ret sikker på, at det du mener med ‘skabelon’, er hvad jeg blot kalder for et tema. Der er netop rigtig rigtig mange forskellige at vælge imellem – og de er ganske gratis. Man kan også købe temaer/skabeloner, du kan se dem, der koster penge ved at søge efter “premium wordpress themes”.
   Når du er kommet i gang og har installeret WordPress, kan du slå dig løs og downloade så mange Plugins til din side, som du har lyst til. Det er virkelig simpelt. Du skal blot gå til ‘Plugins’ og derefter søge efter det du har brug for.
   Besvarede det dig spørgsmål – ellers så fyr løs 🙂

   Reply
 2. Anton

  Hej
  Jeg har lavet en hjemmeside og vil nu gerne “sign up” til adsense, der står at man skal være 18, er det noget man skal tage seriøst? eller tjekker de det ikke?.
  Mvh

  Reply
  1. Kristoffer Post author

   Hej Anton,

   Altså, man skal jo altid tage regler seriøst. Når det så er sagt, så har jeg haft en AdSense-konto siden jeg var 16 🙂

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *