Udforsk din a-kasses fordele og spar penge

Der er mange fordele at hente, hvis man giver sig tid til at undersøge de forskellige a-kasser inden man vælger, for der kan der være mange penge at spare. Hvis man kun undersøger a-kassernes kontingent, kan det ligne at der ikke er meget at spare. De fleste a-kasser koster nemlig 4-500 kr. om måneden. Det er dog på fordelene man får, ved at være med i a-kassen, man kan spare de fleste penge.

Hjemmeside hjælper

På hjemmesiden akassefokus.dk kan man få et overblik over de bedste a-kasser. Hjemmesiden giver informationer og priser og fordele samt meget mere. For eksempel har siden en afdeling, der viser hvor mange fordele du får, ved at være medlem af Det Faglige Hus.

Her har siden gjort det nemt for dig, da de har lavet beregninger på hvor meget du kan spare gennem a-kassens fordele, alt efter om du er lønmodtager med et fuldtidsjob, lønmodtager med et deltidsjob, hvis du er studerende eller hvis du er selvstændig.

For eksempel koster efterløn og a-kassen betydeligt mindre om måneden, hvis du kun er deltidsansat. Det er vigtigt at bemærke, at det er gratis for studerende at være medlem også hvis man vil være medlem af en fagforening.

Det Faglige Hus er en af de største fagforeninger i Danmark og det kan godt være en fordel. De store fagforeninger har for eksempel en større gennemslagskraft overfor arbejdsgiverne. Derudover har en stor fagforening flere ressourcer til at klare en sag om arbejdsskade, skulle uheldet være ude. Desuden er Det Faglige Hus politisk neutrale i modsætning til mange andre fagforeninger, der er venstreorienterede. Det Faglige Hus har omkring 100.000 medlemmer og derfor er det også en af landets billigste.

Derudover handler medlemsskabet i en fagforening og i en a-kasse om solidaritet. For eksempel står man sammen i en fagforening om at strejke, da en fælles strejke også har større gennemslagskraft, end hvis kun nogle få strejker. Derudover kan store fagforeninger udnytte stordriftsfordele, så de kan bruge kontingentet til at hjælpe medlemmerne. Derved er der flere af pengene i fagforeningen, der går til at lave gode tilbud til medlemmerne. Derudover tilbyder de store a-kasser, som Det Faglige Hus, billigere medlemsskaber til fagforeninger.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *