wordpress plugins

WordPress Plugins

wordpress pluginsJeg er enorm tilhænger af WordPress og har da efterhånden også ganske fin erfaring med at lave hjemmesider i WordPress. Noget af det fantastiske ved WordPress er de utrolig mange muligheder for tilpasning. Noget der kan være med til (læs: du skal bruge dem) at løfte din hjemmeside, er plugins. Derfor har jeg her samlet en liste over gode WordPress plugins, der gavner din hjemmeside.

Jeg arbejder både med mine egne hjemmesider, men jeg har også en del kunder, der betaler mig for at opsætte, redigere og finpudse WordPress. Og jeg har faktisk en liste liggende over gode WordPress plugins, som jeg altid starter med at installere, når jeg skal i gang med et nyt projekt.

Gode WordPress plugins

– Login Lockdown. Dette plugin gør det sværere for hackersvin at komme ind på din WordPress-side. Hvis man forsøger at logge ind (uden held) 3 gange i træk, bliver ens IP-adresse bannet for forsøg det næste kvarter.

– All in one SEO. Med dette plugin kan du få styr på din hjemmesides sidetitel (meta title) og beskrivelse (meta description), ligesom du også kan styre meta beskrivelsen og sidetitlen på de enkelte indlæg. Alternativt kan du hente ‘WordPress SEO’, der er lidt mere besværligt for nybegyndere, men også har flere funktioner.

– Search Meter. Ganske simpelt – find ud af, hvad dine besøgende søger efter på din hjemmeside.

– Pretty link. Bruger du affiliate-links på din hjemmeside? Så kan du gøre dem lidt pænere for dine besøgende med Pretty Link mens du også kan tracke, hvor mange der klikker. I stedet for “tracking.affiliatebureau.dk/megetgrimurl” kan du få “dinhjemmeside.dk/link”, hvilket altså er noget pænere.

– Google Analytics. Det siger lidt sig selv – installer Analytics uden at skulle rode med nogen koder.

– Contact Form 7. Genererer et html-tag, som du kan indsætte på en side og BUM, så har du en flot kontaktformular. Jeg bruger den selv her på pengeweb.dk.

– No Self Pings. Stopper den irriterende self-ping, WordPress som standard er udstyret.

– Facebook Likes You. Her kan du både få en Facebook-synes godt om & Google+-knap nederst på alle indlæg. Super nemt og smart.

– W3 Total Cache. Google kan godt lide din hjemmeside, hvis du har W3 Total Cache installeret – så gør det. Læs en udførlig (og noget teknisk) beskrivelse af, hvorfor W3 Total Cache er et super-godt plugin: http://da.clausheinrich.com/w3-total-cache-wordpress/

– Akismet. Er installeret som standard, men kræver en tilmelding (der godt kan være gratis). Den fanger det meste spam, der måtte komme, når din hjemmeside er blevet populær og dermed tiltrækker spam.

Det var vist nogenlunde det. Kom endelig med kommentarer eller smid selv dine yndlings WordPress plugins herunder.

 

5 thoughts on “WordPress Plugins

 1. Ruben

  Det er altid rart at få ideer til gode plugins. Hvad gør W3 Total Cache siden google kan lide det? Jeg kunne selvfølgelig selv finde ud af det, men nu er det jo dig der har skrevet indlægget 😉

  Reply
  1. Kristoffer Post author

   Hej Ruben,

   Jeg har lige tilføjet et link med en stor guide til, hvordan man får mere ud af W3 Total Cache. Det virker dog også, hvis man blot installerer og aktiverer.

   Hvis jeg skal sige det ganske kort, og uden at blive for teknisk, så gør det ens hjemmeside hurtigere, hvilket er en fordel for brugerne. Og vi ved jo, at når ens brugere er glade, så er Google ligeså.

   Reply
 2. Claus Heinrich

  Tak for linket til W3TC og vil da godt anbefale Yoast SEO plugin i stedet for All in One (ved godt jeg selv har anbefalet All in one seo tidligere), men er selv blevet lidt klogere.
  All in one har haft nogen ressource problemer hvilket har givet problemer for nogen blogs og langsomme sider.
  Yoast SEO har de samme muligheder + lidt mere guf.

  Reply
  1. Kristoffer Post author

   Der var du satme hurtig, Claus 😀 Selvtak.

   Jeg er også selv begyndt at bruge Yoast SEO, men af hensyn til, at jeg tror hovedparten af læserne her på siden er totalt grønne vedr. både SEO og WordPress, valgte jeg at fremhæve All in one..

   Jeg har vist overset/ikke hørt om problemerne med All in one – har du nogen links eller historier?

   Reply
 3. soft

  Et par gode plugins er keyword luv og commentluv, det sidste giver brugeren mulighed for at linke til et af sine sidste blogindlæg alt efter hvor mange kommentarer der skal være godkendt først.
  Der kan også gives brugeren den mulighed at hvis denne deler ens indlæg, på Twitter, Facebook eller G+ kan de få det ekstra link.
  Dermed kommer ens blogindlæg ud til mange flere, end det ville gøre normalt.

  De er dog begge som Yoast til den mere øvet blogejer..

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *